Уакаме - това са уникалните японски водорасли на дълголетието. За

...
Уакаме - това са уникалните японски водорасли на дълголетието. За
Коментари Харесай

Искате да живеете вечно – яжте Уакаме!

Уакаме - това са неповторимите японски водорасли на дълголетието. За супи, салати и гарнитури – те подхождат съвсем на всичко.

В своята същина уакаме съставлява микс от разнородни водорасли. То идва от японската кухня, само че към този момент е необятно публикувано и в останалата част от света.

Уакаме се счита за един от от най-инвазивните типове водорасли на морското дъно. Вкусът е нехарактерен – от една страна леко сладостен, само че със солен послевкус. В японската обичайната кухня се употребява при приготвянето на разнообразни типове супи, салати и гарнитури.

Миксът от водорасли има доста изгоди за здравето, защото е богат на витамините А, C, D, E, K и B2. В него се откриват още фолиева киселина, магнезий, желязо, калций, йод, лигнани и фукоксантин. Полезните хранителни субстанции са за сметка на дребното калории. Минералите, витамините и антиоксидантите трансформират уакамето в едно от най-полезните водорасли, употребявани в кулинарията. Ето защо е потребно още то:

Тегло

Консумацията на уакаме управлява тежестта. Малкото калории и въглехидрати в него са пътят към тънката талия. В допълнение то съдържа фукоксантин, който попречва натрупването на мазнини изключително към талията.

Холестерол

Тъй като потиска складирането на мазнини, приемът на уакаме разрешава отделянето на задоволително количества от някои характерни мастни киселини, понижаващи равнищата на неприятния холестерол. А това е гаранция за един по-дълъг и здрав живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР