Уакаме е вид водорасло, което се използва често в японската

...
Уакаме е вид водорасло, което се използва често в японската
Коментари Харесай

Уакаме: Японски деликатес с много здравословни ползи

Уакаме е тип водорасло, което се употребява постоянно в японската кухня. Там се прибавя най-много към супи и салати. Вкусът е солен с лека сладникава жила и разбъркан с други храни се получава превъзходна вкусова симфония.

Най-доброто нещо, обаче с изключение на усета му, е голямото количество здравословни изгоди, които съдържа. Повечето от тези изгоди за здравето идват от богатото количество на витамини и минерали, съдържащи се в тези деликатни зелени листа, както и някои органични съединения, които едвам неотдавна са почнали да бъдат изучавани.

Здравословните изгоди от уакаме включват способността му да подкрепя загубата на тегло, понижаването на холестерола, подтиква здравето на сърцето, предотвратява рака, поддържа хормоналния баланс, построява мощни кости, усилва кръвообращението, усъвършенства здравето на кожата и пази здравето на бебето.

Уакаме е идеална храна за хора, които се борят със затлъстяването. Изследователите са разкрили съединяване, наречено фукоксантин, което в реалност попречва натрупването на мазнини в клетките и подтиква окисляването им.

Това неповторимо съединяване, рядко срещано в зеленчуците, е повода, заради която уакаме има необикновен кафяв цвят.

Фукоксантинът подтиква и черния дроб, като намалява равнищата на " неприятния " холестерол, тъй че можете да се предпазите от атеросклероза и блокиране на артериите, а също и от разнообразни сърдечни болести и удари, като добавите това водорасло към вашите супи и салати.

 Уакаме: Японски деликатес с доста здравословни изгоди Снимка: pinterest

Високото наличие на желязо значи, че се усилва производството на червени кръвни кафези. Високото равнище значи нараснало кръвообращение в сърдечно-съдовата система, което обезпечава спомагателен О2 за главните елементи на тялото, покачва силата, покачва здравето на кожата и форсира лечебния развой на всички тъкани и органи в тялото.

Фолат, прочут също като витамин B9, е извънредно значим за бременните дами, защото е обвързван с намалените шансове за недостатъци на невралната тръба при бебета. Уакаме съдържа обилни количества фолат, тъй че бременните дами могат умерено да го прибавят към менюто си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР