U11 life на HTC е поредният смартфон от среден клас,

...
U11 life на HTC е поредният смартфон от среден клас,
Коментари Харесай

Ревю: HTC U11 life



U11 life на HTC е следващият смарт телефон от междинен клас, който се пробва да бъде нещо повeче от останалите. Имайки поради жестоката конкуренция в сегмента сходни упоритости въобще не са странни.

Едно от първите неща, които се набиват на очи след взимане на устройството в ръка е надпистът Android One на гърба му. Това е следващият смарт телефон през последните месеци, който залага на “чиста” операционна система от Гугъл. Наскоро изпробвахме различен сходен модел – Mi A1 на Xiaomi…
Основни хакартеристики

Според формалните спецификации размерите на модела са 149,1 x 72,9 x 8,1 мм, а тежестта – 142 година Както другите два топ модела на компанията, U11 и U11+, устройството предлага съвсем огледален заден панел. Разбира се, в по-евтината life-версия гърбът не е стъклен, а от акрил (т.е. така наречен плексиглас), а самият корпус е пластмасов, вместо от метал.

При включване на уsтройството вършат усещане дебелите рамки под и над екрана. Това единствено по-себе си не е учудващо, имайки поради че не става дума за артикул от междинния клас. Интересно обаче е това, че дисплеят не ситуиран в средата на фронталния панел, а е леко преместен нагоре. Според мен това е необичайно дизайнерско решение в епохата на “безрамковите” устройства…

Под екрана е ситуиран датчик за пръстови отпечатъци, който работи и като сензорен бутон за връщане към главния екран. От двете му страни стоят още два светещи сензорни бутони със общоприети функционалности - “Назад” и за превключване сред приложенията.

HTC не престават да гледат по собствен метод на нещата и не се поддават на всеобщата тендеция да оферират двойни камери. U11 life е оборудван с 16-мегапикселови датчици начело и откъм гърба.

По страните на устройството виждаме общоприетите артибути – бутони за включване/изключва и за надзор на звука отдясно, смесен слот за SIM карта MicroSD карта от горната страна и USB Type-C порт изпод. За страдание не е очакван 3,5 мм жак за слушалки, само че по тази причина пък в комплекта участват USB слушалки, които оферират функционалност за заглушаване на близките шумове.

Страничните бутончета не оферират изключително изразителен тактилен отклик. Неусетното им натискане може да бъде проблем в композиция с така наречен Edge Sense функционалност, която разрешава активиране на приложения притискане на страните на телефона.

Липсата на слушалки евентуално може да се изясни (или по-скоро – оправдае) с влаго- и прахозащитеността на U11 life. Не че не сме виждали сходни решения, само че въпреки всичко – колкото по-малко отвори, през които може да влезе вода, кафе, бира и така нататък, толкоз по-добре.
1 2 3

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР