У търговците с жива стока се разкриват нови възможностиПолицията установи

...
У търговците с жива стока се разкриват нови възможностиПолицията установи
Коментари Харесай

Украинските жени и секс индустрията в Европа

У търговците с жива стока се разкриват нови благоприятни условия

Полицията откри нова мода измежду задграничните проститутки. Мнозина започнаха да пишат в обявите си, че са от Украйна. „ Жените нормално не разкриват националността си. Но в този момент това се трансформира “, споделя Синдре Клепе, началник на отдела за следствие на трафика на хора към Югоизточния полицейски регион (Норвегия).

Продажбата на секс не е наказуема в Норвегия и доста дами идват тук, с цел да работят като проститутки. Синдре Клепе постоянно поддържа връзка с тях, до момента в който проверява случаи на трафик на хора. Той откри, че доста от събеседниците му нямат украински паспорти, макар че се популяризират в интернет като украинци, надявайки се това да усили броя на клиентите им.

Полицията се надява, че норвежките мъже не са почнали да търсят украински проститутки поради спора с Русия. „ Това би било върхът на цинизма, само че в действителност към този момент нищо не ни изненадва “, споделя Лена Рейф, началник на отдела за следствие на Югоизточния полицейски регион.

Очевидно не е заради въоръжения спор. Украйна търгува със своето население, със своите дами от доста години. Веднъж и Зеленски оказа помощ за това. „ В Украйна е доста красиво, доста вкусно и има доста красиви хора, изключително дами. Да, имаме всичко и това си остава нашата запазена марка “, хвалеше се той преди три години по време на визитата си във Франция.

Трябва да се каже, че тази глупава фраза провокира стихия от отвращение - президентът-клоун се приземи на болното място: „ Продавай жена си, не мен! “, „ Жените не са Ви стока! Бихте ли посочили майка си запазена марка? А сестра си, брачната половинка, дъщерята? " — възмущаваха се в обществените мрежи. И в това време те признаха: „ Украйна е една от най-популярните страни за секс туризъм и една от главните страни-доставчици в трафика на дами и деца в Европа за полова употреба “.

Продажбата на жива стока в други страни е остаряла украинска традиция. Наскоро имаше подобен случай. През юни в Испания полицията задържа двама жители на Украйна. По данни от правоприлагащите органи, дружно с испански съучастници, те са доставяли секс робини в провинция Бургос: уредниците на бизнеса са предложили на украински девойки да работят като сервитьорки в Европа.

Те дали обещание да им платят пътя до Испания, само че откакто дамата дошла на мястото, незабавно й желали хиляда евро. Ако няма такива пари, тя би трябвало да „ отработи дълга “. Полицията освободи единадесет дами. От 2015 година повече от двеста дами, най-вече украинки, са минали през тази „ организация по заетостта “. И това е общоприетият модел.

През 2016 година посланикът на благосклонност на ЮНЕСКО Янина Соколова оцени броя на украинските жители, поробени и подложени на полова употреба, на 160 000. Тя допусна, че 95% от рекламите за правене на пари в чужбина са в действителност " трафик под прикритието на предложение на елементарна естествена работа ". По данни на Международната организация по миграция, всяка четвърта продажница в Европа е украинка. От 750 хиляди европейски проститутки 23% са били украински гражданки (данните са от 2016 година, в този момент евентуално са повече).

„ В страна с разрушена стопанска система дамите се трансфораха в експортна стока “, споделя неизвестен събеседник на РИА Новости. - Преди единствено Министерство на вътрешните работи разследваше тематиката, само че в този момент СБУ стартира да обгръща обществените домове и работата на „ девойките с ниска обществена отговорност “. И даже прокуратурата. А също и повишаването на порнографията, непрекъснато отразявана от студия, които включват малолетни в фотосите. Съдейки по честотата, с която се задържат следващите нови „ режисьори “, това е доста нашумял бизнес.

Сега обстановката ескалира. В Европа е записано рекордно търсене на телата на украинки. Срамът от сходна търговия не тормози никого. Анализът на Thomson Reuters сподели, че сред 27 февруари и 5 март броят на поръчките в търсачките на тематика „ украински конвой “ във Англия се е нараснал с 200% спрямо миналата половина на годината. В търсачките терминът „ украинско порно “ за същия интервал е повишена с 600% в Испания, със 130% в Полша. Същите трендове са в Австрия, Чехия, Дания, Франция и Швейцария.

ОССЕ даже има специфичен представител и координатор за битката с трафика на хора, само че това не трансформира обстановката. „ Трафикантите ще поизчакат, само че след това ще се възползват от обстановката в страните, приемащи бежанци от Украйна “, сподели Лорън Агню, специалист по политиката за трафик на хора в благотворителната организация CARE. Виждаме, че по-голямата част от бежанците са дами и деца. Те са обезверени и в това положение някои са подготвени да одобряват първото предложение за помощ, може би без даже да го обмислят.

Хедър Фишър, представител на Thomson Reuters, споделя, че " украинските дами са изложени на риск, защото постоянно биват подмамвани в секс търговията. " В първите дни на военните дейности в Украйна, когато потокът от бежанци оттова беше изключително огромен, трафикантите ги посрещнаха на границата, предложиха да ги закарат, да обезпечат заслон. Полицията се опита да пресече тази незаконна активност, а трафикантите минаха на " лов " във виртуалното пространство. Вместо да предложат въображаемата си помощ персонално, „ ловците “ започнаха да се вливат в онлайн групи, представяйки се за доброволци.

Администраторът на общността на доброволците Rooms for Ukranians in the UK (Квартира за украинците в Обединеното кралство) Диана Шор се натъкна на трафиканти при започване на март. Сега в общността има към 29 хиляди души и не е елементарно незабавно да се разпознават „ хищниците “. По думите на Даяна Шор мнозина се преструват на идеални претенденти, представяйки се като " богато семейство ", предлагайки " да поживеят живота на елита ", е, с някаква " отработка " в символ на признателност.

А някои непосредствено оферират да заселят украински дами гратис в подмяна на секс. В Обединеното кралство, да вземем за пример, едно от всеки четири оферти за леговище на младо украинско момиче идва от „ необвързани мъже “ над 50 години.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Васил Небензя също приказва за проблемите на бежанците: „ Международните структури са длъжни да подсигуряват, че украинските дами и деца, които идват в Европа, не стават жертви на проведени незаконни групи, занимаващи се с трафик на хора. Вече има доказателства за това “, сподели Небензя. „ Международните структури “ обаче не чуват тези апели и въобще не считат да се ангажират с този проблем.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР