У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето

...
У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето
Коментари Харесай

У дома правим коледните меденки само по рецептата на Катето Евро – чудни стават всеки път!

У дома вършим коледните меденки единствено по рецептата на Катето Евро – чудни стават всякога!
Хранителна стойност: 500 kcal

Както всяка година, по този начин и тази ви демонстрираме обичаните предписания на известни персони у нас. А измежду звездите несъмнено няма по-голяма кулинарка от Катето Евро, която има издадени към този момент няколко книги с предписания.

Днес взехме решение да ви представим нейните коледни курабийки с джинджифил, които наподобяват доста апетитно, а не са и сложни за подготвяне.

Чудесен метод да ангажирате малчуганите у дома – те на драго сърце ще изрязват с формички курабийките от тестото, а след това ще ви оказват помощ с готовност и в украсата, сходно на внучката на актрисата – дребната Кате Кадиева, която също се увлича по готвенето.

Коледните меденки на Катето Евро

Продукти (за 8 порции):

3 ч. ч. брашно

125 г масло

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

1/2 ч.ч. мед

2 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

За глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.л. лимонов сок

 сладки от медено тесто

Техника на подготвяне:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разрушават с миксер доста добре, до момента в който се получи изцяло гладка примес. След това се прибавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се безпрепятствено тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се слагат в ледник за няколко часа.

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по желание. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в авансово загрята до 180 градуса фурна за към 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

 меденки Катето Евро

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разрушените на корав сняг пудра захар, лимонен сок и белтък.

 меденки с джинджифил

Снимки: Катето Евро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР