Тютюнопроизводителите ще получат 85 млн. лева. Финансовият ресурс е за

...
Тютюнопроизводителите ще получат 85 млн. лева. Финансовият ресурс е за
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите ще получат 85 млн. лева

Тютюнопроизводителите ще получат 85 млн. лв.. Финансовият запас е за подкрепяне по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, утвърди на свое съвещание Управителният съвет на фонд „ Земеделие “.

Средствата за подкрепяне на тютюнопроизводителите са планувани в бюджета за тази година на фонда, като размера на подпомагането е с 5% по-малко по отношение на миналата акция.

Право на подкрепяне имат аграрни стопани, които са отглеждали тютюн през която и да е година на референтния интервал 2007 – 2009 година, който е изкупен и премиран по реда на Закона за тютюна и тютюневите произведения. Допустими за присъединяване в схемата за преходна национална помощ за тютюн са аграрни стопани, които не престават да правят земеделска активност и са осведомени, че това условие се приема за изпълнено, когато все още на подаване на заявката или на заплащането на помощта: са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските производители или в база данни за производителите на тютюн, и/или са притежатели на селскостопанско животно, животновъден обект с най-малко едно животно и/или пчелно семейство, регистрирани в СИРЖ на БАБХ, и/или са записали правно съображение по член 41, алинея 1 ЗПЗП за минимум 0,1 ха.

Ставките за всяка от сортовите групи тютюн ще бъдат избрани със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР