Тясната връзка между фитнеса и хранителния режим няма нужда от

...
Тясната връзка между фитнеса и хранителния режим няма нужда от
Коментари Харесай

Какво не бива да ядем преди фитнес?


Тясната връзка сред фитнеса и хранителния режим няма потребност от никави мнения, що се отнася до вярното хранене при тези, които желаят да контролират тежестта и да оформят тялото си. Много значимо е и да посещаваме фитнеса добре готови за тренировката. И освен да загреем добре преди нея, а и да си подсигурим сила за осъществяването й. В това отношение от основно значение е вярното хранене директно преди фитнес .

Има няколко вида храни, които, въпреки и доста потребни за понижаване на тежестта, не се предлагат за банкет директно преди фитнес. Експертите предлагат те да са съществена част от хранителния режим на трениращите, само че да не се одобряват в границите на най-малко 1 час преди тренировката. Заради характерния си резултат върху метаболизма тези храни може да забавят горенето на калории, да понижат притока на сила и да доведат до доста бърза поява на отмалялост в мускулите – с една дума – да създадат напъните във фитнеса напразни.

Салати
За всеки, който е на диета за намаляване, салатата е главен детайл от хранителния режим. Така би трябвало да бъде и при тези, посещаващи постоянно фитнеса. Повечето зеленчуци са небогати на калории и доста богати на фибри. Те забавят метаболизма и може да доведат до отичане и тежест в корема , в случай че след потреблението им се увеличи доста физическата интензивност. Затова салата не би трябвало да се употребява 1-2 часа преди тренировката.

Ядки
Почти същият принцип важи и при тя. Макар да енергизират и да са по-богати на калории от зеленчуците, те съдържат и доста високи дози фибри . В основата на вярното хранене преди фитнес лежи изискването да са заобикалят храни, богати на фибри, и да се залага на такива с по-високо наличие на въглехидрати и белтъчини (протеини).

Млечни артикули
Приемът на мляко, сирене или кашкавал директно преди подготовка може да се отрази отрицателно на тонуса и желанието за реализиране на оптимални резултати. Метаболитният резултат на тези артикули води до закъснение на метаболизма, а в основата на процеса стои високото наличие на мазнини в тях. В кратковременен проект след приемът им притокът на сила понижава, а рискът от мускулни крампи е висок. Млечни артикули може да се употребяват от всеки трениращ, само че след подготовка или минимум 1-2 часа преди нея.

Свързани публикации.. Какво би трябвало да се яде преди и след подготовка? 2 Полезна ли е тренировката на празен корем? 0 Прием на течности – преди, по време и след фитнес 0

Плодови сокове
Те са доста богати на елементарни захари и бързо насищат кръвта с глюкоза. Това има мощен енергизиращ резултат, само че и основава риск от внезапно намаляване на кръвната захар по време или след подготовка. Приеманите директно преди фитнес храни би трябвало да съдържат повече мудни въглехидрати, с цел да подсигурят плавни промени в кръвната захар и приток на сила за по-дълъг интервал.

Правилното хранене преди подготовка е доста значимо за подсигуряване на тону и задоволително сила за изпълняването й. Добре е да се знае, че горенето на калории продължава и след фитнеса. Така, храненето след подготовка също е доста значимо за реализиране на оптималния й резултат. На база на това дали се цели намаляване или струпване на мускулна маса всеки би трябвало да разчита на вярно регламентиран от експерт режим за бързо реализиране на задачите си.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР