Тялото ви се нуждае от витамин С не само за

...
Тялото ви се нуждае от витамин С не само за
Коментари Харесай

6 причини да пиете витамин С

Тялото ви се нуждае от витамин С освен с цел да държи вирусите далеко, само че и с цел да подкрепя усвояването на желязо.

Има минимум 15 разнообразни ензима в тялото ви, които разчитат на витамин С за вярното си действие. Освен това повлиява на производството на невротрансмитери и метаболизма на мазнините. Витамин С е и мощен антиоксидант , който оказва помощ на тялото да се бори със свободните радикали.

Витамин С има няколко значими функционалности в тялото:
вярно действие на имунната система укрепване на тъканите формиране на колаген поддържането на костите и хрущялите оптималното асимилиране на желязото
Витамин С е водноразтворим витамин , т.е. Той не се натрупва в тялото, а неусвоените количества се изхвърлят с урината. Всичко това изяснява за какво е толкоз значимо човек да получава нужното количество всекидневно.

 
6 аргументи да пиете витамин С
 
1. Витамин С е основен за вродения и адаптивния имунитет
Чрез стимулиране на производството и действието на белите кръвни телца (т.е. клетките, които работят интензивно за  вродената и адаптивната имунна система, с цел да ни поддържат здрави), питателните добавки (с) витамин С  да поддържат имунната ви система  във върхова форма.

 
2. Витамин С се грижи за здравето на кожата, костите, ставите
Знаехте ли, че витамин С е основен за производството на колаген и по този начин се грижи за здравето и положителния външен тип на кожата.

 серум витамин с

Всички форми на витамин С носят изгоди за кожата – без значение дали ги приемате през устата, или посредством козметика (серуми, кремове и т.н.).
Но с изключение на за положителния тип на кожата, колагенът дава отговор за здравето на ставите и костите.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР