Тялото на 15-годишното момче, което се удави в язовир край

...
Тялото на 15-годишното момче, което се удави в язовир край
Коментари Харесай

Намериха тялото на 15-годишното момче, потънало в микроязовир край село Марково

Тялото на 15-годишното момче, което се удави в язовир край село Марково бе открито. Търсенето бе възобновено тази заран и към 9:45 часа тялото му е намерено от водолази, предаде „Канал 3″.

Трагедията се разигра през вчерашния ден – момчето решило да се поразходи по леда върху локален микроязовир, само че ледът се пропукал и то пропаднало.

Кметът на Марково Пламен Кабаков разкри и детайлности към случая през вчерашния ден. Той уточни, че през вчерашния ден издирването на тялото е било прекратено към 20:00 часа поради гъста мъгла и заради обстоятелството, че е станало извънредно мрачно.

„ Бях първият човек, който пристигна тук след сигнала. След 16:00 часа три деца – две момчета и едно момиче на 15 години, са пристигнали да се разхождат в региона на язовира. Тъй като се намира на усойно място, той е заледен. Едно от децата е решило да походи по леда, стигайки доникъде на язовира“, разяснява Кабаков.

По думите му там детето е подскочило, с цел да покаже на другите, че ледът е здрав.

„ Ледът се пропуква и детето пада вътре във водата. Започва да се пробва да излезе от водата, само че знаете, че при липса на опора мъчно може да се излезе. Едно от децата звъни на баба си, търсейки помощ. Тя от своя страна звъни на брачна половинка си, който идва и се пробва да го извади. Всъщност, към 15 минути се пробват да го извадят от водата. Когато виждат, че не могат, звънят на телефон 112. По този метод разбрах аз и пристигнах на място с кварталния служител на реда. Детето беше потънало. Дойдоха чиновници на Министерство на вътрешните работи, пожарната, избавителен отряд и Бърза помощ. След което пристигна бабата с двете деца, те описаха за случая. След това стартира издирвателна активност на тялото от страна на избавителната работа “, сподели още кметът на село Марково.

По думите му другите деца са в потрес. Служители на полицията са ги отвели, с цел да ги разпитат. Кметът Пламен Кабаков уточни, че детето е желало да направи рискова фотография.

„ Модерното време, в което живеем, време на интернет технологии, провокира сходни решения у децата “, разяснява Кабаков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР