Тялото на 14-годишното момиче, което изчезна в морето снощи, беше

...
Тялото на 14-годишното момиче, което изчезна в морето снощи, беше
Коментари Харесай

Опасното море през август: 14-годишно момиче се удави във Варна

Тялото на 14-годишното момиче, което изчезна в морето нощес, беше открито през днешния ден по обед на рибарския плаж във Варна - на 600 метра от мястото, където е влезнало във водата. В издирването се включиха военни моряци и водолази.

Варна

Вчера през целия ден екипите на Спешна помощ са се отзовавали на сигнали за рискове по плажа. Причините - макар мощното неспокойствие и вдигнатия червен байрак, всеобщо деца и възрастни не са спазвали възбраната за къпане.

След съдбовния случай на централния плаж във Варна си задаваме въпроса за незадоволителната просвета на държание на плажа.

Заради мощния източен вятър, вълнението на морето във вчерашния драматичен ден беше сред 5 и 6 бала. Групата младежи са били на плажа без възрастен компаньон. Флагът е бил червен, само че децата са влезнали в бурното море и траяли рисковата си игра, макар апелите на спасителите.
Полина Иванова: Постоянно съм очевидец по какъв начин изкарват хората, обаче те не желаят, възпротивяват се.Юлиана Вълкова: Спасителят гони хората. Те като си обърне тил незабавно влизат, което малко е несериозно.
Централният плаж във Варна е дълъг 1200 метра. Обезопасяват го 26 спасители. Те обаче нямат право да принудят туристите да излязат от водата. Могат единствено да ги помолят.
Дирон Ръсовски, началник на спасителите: Те споделят " той няма право да ме пипа, няма право да ме вади, аз съм плувец от 6 години, взел участие съм в надпревари, доста съм добър ", само че около този човек, който може да е добър или да не е добър, никой не знае, влизат дами, влизат деца, той може да е влезнал до гърдите. За децата е до главата, до устата.
Хората постоянно подценяват заплахите, които крие августовското море. Дънни ями непрекъснато се появяват и изчезват на разнообразни места по крайбрежието. Водата е мътна, поради мощното неспокойствие, само че най-страшното - мъртвото течение, занапред ще се усилва.
Дирон Ръсовски, началник на спасителите: То и сега съществува, само че като падне вълната ще стане по-силно, тъй като към този момент ще почне да дърпа единствено изпод. Сега от горната страна в едната посока, изпод в другата посока.
Морето е буря, отнасяйте се към него с почит, припомнят спасителите и приканват всички почиващи да съблюдават разпоредбите, да наблюдават за промяна на флаговете и да не оставят децата си без контрол.
 Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна
Водолази от Гражданска отбрана и военни моряци откриха тялото на търсеното 14-годишно момиче, което през вчерашния ден следобяд изчезна в морето на централния пл...

От години се упорства за основаване на плажна полиция, тъй като единствено служители на реда имат правото да глобяват нарушителите и по този начин да обезпечат спокойна отмора на всички.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР