Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем

...
Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем
Коментари Харесай

Тялото има свой собствен график и ние трябва да живеем по него

Тялото има собствен личен график и ние би трябвало да живеем по него

Древните китайци са пресметнали идеалния дневен режим, основаващ се на придвижването на жизненоважната сила сред органите.

Учените са потвърдили, че със следването на този вътрешен темп пазиме организма от заболявания и предотвратяваме остаряването на органите.

Това е идеалният график на тялото, който би трябвало да следвате денем:

6 часа
По това време тялото се разсънва, даже и да не го желаеме. Започва пълноценно произвеждане на хормони, аминокиселини и захар. Събуждайте се по това време и избягвайте алкохола и захарта.

7 часа
Сърцето работи с цялостна мощ. Започва производството на полови хормони. По това време не би трябвало да вършиме извършения, тъй като това ще сътвори прекалено натоварване на сърцето.

Пийте чаша вода и закусете (водата оказва помощ за храносмилането).

8 часа
Тялото се нуждае от “гориво ”. За страдание, по това време най-често се случват инсулти и инфаркти. Това е идеалното време за кръвен тест – в границите на един час съставът на кръвта ще се промени заради стрес.

9 часа
По това време тялото изпитва минимум болежка и боязън. Това е най-хубавото време за химиотерапия и инжекции: няма да има затруднения и лекуването ще се форсира.

10 часа
Това е времето за учене, тъй като мозъкът е най-възприемчив. Достига се оптималната дарба за взимане на решения и разрешаване на проблеми. Температурата на тялото се повишава.

По това време най-добре е да управлявате кола, тъй като рефлексите и вниманието са нараснали.

11 часа
Тялото изгаря мазнините. Можете да ядете всичко, което ви харесва. Сърцебиенето и кръвообращението доближават оптимално равнище.

Не посещавайте кардиолог по това време, тъй като диагнозата може да е неправилна.

12 часа
Половината ден е минал. Средата в организма е кисела, а мозъкът не е в най-хубавата форма. За да компенсирате неналичието на О2, отворете прозореца и проветрете стаята.

Единственият деен орган в този момент е стомахът, който се приготвя да създава стомашен сок и да смила храна.

13 часа
Вниманието е понижено, тялото е програмирано за храносмилане. Това е времето за обяд и малко отмора. Препоръчително е да не се разсейвате, да не сте нервни или уплашени, само че да обядвате в спокойна атмосфера, като давате на тялото опция да всмуква питателните субстанции.

14 часа
По това време виталната мощ е минимална. Тялото се нуждае от отмора.

15 часа
Мозъкът се задейства още веднъж, можете да продължите да работите. Максимално внимание и централизация. Идеалното време за домакинска работа.

16 часа
След мозъка и тялото се разсънва. Това е идеалното време за физическа подготовка. Белите дробове и дихателните пътища са отворени.

Разходете се на чист въздух. Това също ще бъде от изгода за стомаха.

17 часа
Отлично време за работа с ръце. Бизнесмените стават все по-убедителни, а артистите основават шедьоври.

Атлетите реализират най-хубави резултати. Именно по това време се случват най-големите върхове.

18 часа
Това е времето за културни празници. Всички усеща се изострят. Ноктите и косата порастват най-интензивно.

Тялото е малко изтощено. Нервите реагират мощно на болежка и яд.

19 часа
По това време тялото е най-податливо към лекуване, а кожата към козметичните процедури. Порите са отворени, вниманието е отслабено, мозъкът стартира да се отпуска.

20 часа
Зрителните качества са оптимални. Най-доброто време да си изберете облекла. Вечерята би трябвало да се сервира до 20:00 часа, тъй като по-късно тялото забавя работата си.

Черният дроб работи интензивно, тъй че най-добре да пиете алкохол по това време.

21 часа
Понижаване на телесната температура и метаболизма. Храната не се смила до края. Само стомахът и черният дроб работят.

22 часа
Черният дроб стопира да работи. Не пушете, тъй като целият никотин неотложно ще влезе в тялото, без да бъде очистен от черния дроб.

23 часа
Започваме да заспиваме, даже и очите да са отворени. Тялото се отпуска. Метаболизмът, температурата, сърдечната и нервната интензивност се свеждат до най-малко.

Стимулиращият хормон кортизол към този момент не се създава. По това време би трябвало да си лягате, в случай че желаете да запазите младежкия си тип: стартира възобновяване на кожните кафези.

24 часа
Тялото се изключва, запазвайки всички запаси за идващия ден. По това време е належащо да спим.

1-3 часа
Всички усеща са отслабени. Бъдете деликатни: по това време се случват бедствия, повреди, корабокрушения и нещастни случаи. По-добре е да не напускате къщата.

3-5 часа
Кръвното налягане доближава до най-малко.

Опитайте се да спазвате този режим най-малко за няколко дни – и ще видите резултата!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР