Тялото и органите ни се състоят предимно от вода и

...
Тялото и органите ни се състоят предимно от вода и
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви след дехидратация, без да подозирате

Тялото и органите ни се състоят най-вече от вода и в случай че би трябвало да сме по-точни, в белите дробове се съдържа към 85% вода, в мускулите и бъбреците – 79%, в мозъка и сърцето – 73%, в костите – 32%. Затова е доста значимо всекидневно да одобряваме нужното количество вода, с цел да могат органите и системите в тялото ни да действат вярно. Пиенето на задоволително вода всеки ден може да редуцира мигрената ви, да усъвършенства изхождането ви и да предотврати появяването на други болести. 

В тази публикация ще ви представим 6 изгоди от достатъчното пиянство на вода и течности всеки ден и по какъв начин те въздействат на организма. Останете до края, с цел да разберете и по какъв начин да определите точното количество вода за вас.

Вашите стави ще бъдат по-добре смазани

Хрущялът, виновен за по-плавното триене на костите, намиращ се в диска на гръбначния дирек и ставите, се състои от 80% вода. Трябва да поддържаме тези равнища за вярната му работа, защото дехидратацията може да понижи амортизиращата дарба на ставите. 
Освен това, посредством нужния дневен банкет на вода ние изхвърляме нездравословните отрови от тялото си, които в противоположен случай биха били отговорни за разнообразни възпаления в организма, в това число и в ставите ни.

Предотвратяване на инфекции на пикочните пътища и камъни в бъбреците

Чрез бъбреците ние изхвърляме и отстраняваме отпадъците и токсичните субстанции от кръвта. Но не одобряваме ли задоволително вода, всички тези нездравословни субстанции може да се натрупат в органите и да запушат бъбреците с протеин – миоглобин. Освен това, дехидратацията може да аргументи и появяването на камъни в бъбреците и възпаления на пикочните пътища.
Сериозна неточност, която позволяваме, а прави водата рискова за нас!
Водата и нейното постоянно изразходване на дневна база, са от изключителна значимост за нашите тяло и здраве. Много постоянно хората кипват водата...

Подобравяне на настроението, паметта и концентрацията

Вече споменахме, че мозъкът се състои от към 73% вода, тъй че дехидратирането може да докара до някои нарушавания в работата му. Според извършени проучвания, към 1,4% изгубени течности при дамите водят до понижаване на способността за съсредоточаване, утежняване на настроението и риск от мигрена. При загуба на 1,6% от течностите при мъжете се набюдават сходни резултати – утежняване на паметта, увеличение на умората и тревогата.

Подобряване работата на сърцето

Дехидратирането води до понижаване количеството кръв в тялото, което може да намали равнищата на кръвното налягане и в същото време с това да увеличи сърдечната периодичност, което е рисково за появяването на потрес.

По-рядко главоболие
ТОВА е напитката, която ще ви защищити от сърдечна непълнота
Сърдечната недостатъчност е положение, при което сърцето не може да изтласква нужното количество кръв, нужни за метаболитните...

Изследване, извършено благодарение на редица мъже, едните от които приемали 1,5 л повече вода дневно, а другите – обикновено количество – при 47% от мъжете, приемали повече вода, се следи доста възстановяване на положението на мигрена.

Ще бъдете по-редовни в тоалетната

При пиенето на нужното количество течности дневно може да облекчите вашия запек и да започнете да се изхождате по-често, защото натрият и магнезият в минералната вода ще ви спомогнат за тази цел.

Бонус: Как да изчислите нужното количество вода дневно?

Умножете тежестта си по 0,033 и ще установите какъв брой вода в литри би трябвало да приемате на ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР