Тя вече е на около 30 години, но хич не

...
Тя вече е на около 30 години, но хич не
Коментари Харесай

Когато възрастта не отговаря на ЕГН-то: Защо децата на 90-те все още изглеждат и се чувстват като тийнейджъри?

Тя към този момент е на към 30 години, само че никак не й личат. Небрежна коса, юношески облекла, питейни заведения, пътешествия, въобще живот на макс. Интелигентна е, вълнува се от всевъзможни тематики и има самочувствие да спори и да пази тези. Е, познанията й не всеки път са задълбочени, само че пък това никак не й пречи да изрича мнение. Духът й е млад, емоционалността - мощна. Изобщо не мисли за деца и семейство - живее на гребена на вълната.

Това е една типична представителка на поколението, родено през 90-те. Tези деца към този момент гонят 30-те, само че животът им е надалеч по-различен от този на родителите им. Затова и младите дами на тази възраст наподобяват по-скоро като тийнейджърки, в сравнение с като лелки. И постоянно са подготвени да спорят с майките си, които постоянно им напомнят, че на тази възраст те са имали към този момент две деца, а дъщерите им даже не мислят сега да се омъжват.

На какво в действителност се дължи тази инфантилност в поколението?



Това са в действителност първите деца, родени след съществената промяна на епохата и полезностите. Техните майки и татковци са израснали и са се формирали като персони при напълно други условия и това е съществена причина за разрива в връзките сред тези деца и родителите им, които мъчно са престижи за тях. Това потомство след това израства много по-самостоятелно и самодостатъчно. Вътре някъде в тях обаче остава една болежка от непълноценните връзки с родителите, която им тежи и е причина за по-детинското им държание, изясняват психолози. В последна сметка психическото им съзряване идва на доста по-късен стадий, което не е наложително неприятно, прецизират социолозите.

За неналичието на зрялост у това потомство има още един фактор - релативно стабилната икономическа обстановка до момента. За разлика от предходните генерации може да се каже, че главните потребности на децата от това потомство като цяло са били покрити и задоволени - когато го няма проблема с оцеляването, едно дете пораства много по-бавно и умерено. Този феномен е видян от дълго време от социолозите на Запад, където този развой е стартирал по-рано, в сравнение с по нашите ширини. Затова и там има доста европейци, които на плюс 50 година наподобяват като на 30.

Не е за подценяване и въздействието на технологиите, които претъпяха бурно развиване през последните 20 години. Че те имат резултат върху младите със основаването на един успореден виртуален свят е несъмнено. За да бъде ясна цялата картинка с въздействието на екрана, обаче е нужно да мине още време.

Сега обаче сякаш светът още веднъж навлиза в сложен и турбулентен интервал. Да забележим какви генерации ще израснат в този момент и дали няма да се върнем към някои остарели порядки?



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР