Тя сподели, че от дълги години в Одеса живеят двете

...
Тя сподели, че от дълги години в Одеса живеят двете
Коментари Харесай

Българи от Одеса: Преживяхме четири страшни и кошмарни дни

Тя показа, че от дълги години в Одеса живеят двете ѝ по-големи сестри със фамилиите си, както ѝ сестрата на брачна половинка ѝ. Хората са доста обезпокоени от обстоятелството, че не знаят какво да чакат в идващия миг. " Едната ми сестра - Лариса, даже получи под паника офанзиви след гърмежите през юни на бул. " Шевченко ", те живеят на към 500-600 метра от мястото на ракетния удар ", добави още Людмила.

В интервала от 18 до 21 юли Одеса и Одеска област бяха атакувани с ракетни удари в нощните часове. Сирените започваха към среднощ и приключваха към 4:00-5:00 часа сутринта. Общо през тези четири нощи бяха пуснати над 14 сирени и бяха оповестени паники на формалния уебсайт на Одеския градски съвет.

" В резултат на ракетни и безпилотни офанзиви на територията на Одеса и Одеска област са ранени 21 души, 14 от тях, в това число две деца, са приети в болница. Един човек e умрял ", оповестяват на уеб страницата си от Одеското кметство.

След офанзивите има изумени и разрушени административни здания, детски градини и учебни заведения, черква, както и частни къщи и блокове в украинския черноморски град. Повредени са инфраструктурите на пристанищата в Одеса и Черноморск, както и зърнохранилище в Теплицката община, Болградски регион.

 

През нощта на 22 юли в Одеса нямаше оповестена паника, спрямо няколко предходни нощи, беше релативно умерено.

" В акваторията на Черно море има засилена интензивност на дронове. Руските агресори направиха известна пауза в масираните офанзиви. Това допуска, че събират информация, в това число за пристанищната инфраструктура ", сподели в ефира на националния телемаратон началникът на обединявания пресцентър на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски региони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР