Тя съобщи днес, че Пригожин е бил погребан с частна

...
Тя съобщи днес, че Пригожин е бил погребан с частна
Коментари Харесай

Евгений Пригожин е бил погребан на частна церемония в родния си град

Тя заяви през днешния ден, че Пригожин е бил заровен с частна гала на гробище в покрайнините на родния си град Санкт Петербург.

Снимки от изпращането на водача на " Вагнер "

По-рано денем представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин няма да участва на погребението на в миналото близкия до него предприемач.  " Присъствието на президента не се планува ", разяснява Песков в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на основателя на частната военна компания " Вагнер ". Говорителят на Кремъл добави, че не разполага с съответна информация за погребението, а организацията му зависи от фамилията.

От рано през днешния ден имаше засилена защита на гробището в Санкт Петербург на фона на множеството спекулации към погребението на починалия в самолетна злополука Евгений Пригожин, предава Ройтерс. Служители на реда ревизираха влизащите в гробищния парк хора с униформи, знаци на частната войска " Вагнер " и червени карамфили.

Снимка: АР/БТА

Пригожин почина, когато бизнес самолетът му се разруши предходната седмица, два месеца откакто той и наемниците му от " Вагнер " проведоха протест против съветското военно управление. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, само че по-късно стопираха и да се отдръпнаха на 200 км от столицата.

Снимка: АР/БТА

Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатката на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде погубен за възмездие.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР