Тя отрече твърденията, че ГЕРБ имат връзка и са лобирали

...
Тя отрече твърденията, че ГЕРБ имат връзка и са лобирали
Коментари Харесай

Атанасова: С мораториума на ГЕРБ потребителите щяха да плащат по-малко

Тя отхвърли изказванията, че ГЕРБ имат връзка и са лобирали за ВЕИ бизнеса
„ Не сме се опитвали да подхлъзнем ръководещите с мораториума “. Това съобщи по bTV ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ предлагането на ГЕРБ-СДС е решавало тематиката с цената на тока, ВиК услугите и топлоенергията.

„ Днес депутатите „ ремонтираха “ признатите през вчерашния ден текстове.Министерски съвет към този миг няма към момента никаква концепция какви решения ще вземе за в бъдеще, с цел да стопира шоковото повишаване от 1 януари за битовите консуматори. Това решение заместваше едно решение за краткотрайна комисия, която да проучва, да структурира всички проблеми в бранш Енергетика “, сподели Атанасова.

Според нея проблемите в бранша са два - първо, че трябват незабавни ограничения, тъй като на 1 януари цената на силата за битовите консуматори ще се усили с 10-15 %. И второ - няма време да се вземе каквото и да е друго решение.

„ Правителството, както и Народно събрание не могат да се месят в работата на един самостоятелен орган като КЕВР. Вчера ние взехме едно положително решение и то беше подкрепено със 186 гласа в пленарна зала. Това е конституционно болшинство “, сподели ръководителят на НГ на ГЕРБ.

Атанасова уточни, че преди днешните ремонти, потребителите биха заплащат на по-ниски цени.

„ Те препотвърдиха своето решение от през вчерашния ден, макар че имаше прочут ремонт на мораториума с две изключения. Едното – цените няма да са равнища от 1 януари, по-ниските цени, а на равнища от през днешния ден. Второто – това решение е съобразено с съответен период, до края на месец март 2022 година “, изясни Атанасова.

Тя сподели още, че през днешния ден са били направени две градивни оферти от ГЕРБ, които са били отхвърлени. Според нея не е обърнато внимание на бизнес потребителите. Тя отхвърли изказванията, че ГЕРБ имат връзка и са лобирали за ВЕИ бизнеса.

„ С това, че през днешния ден предложихме сходни рестриктивни ограничения изрично значи, че не сме обвързани с подобен вид бизнес и желаеме идентични правила за всички “, уточни Атанасова.

Относно условието за зелен документ за Народното събрание, Атанасова сподели, че би трябвало да важат идентични правила за всички:

„ Повече от седмица ние демонстрираме, че депутатите са една богоизбрана част от обществото и за там нищо не важи. Работим 240 души в една зала, плюс публицисти и администрация. Абсолютно несериозно е “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР