Тя не се грижи за детето, 90 процента от времето

...
Тя не се грижи за детето, 90 процента от времето
Коментари Харесай

Разказът на Гергана, която се бори, за да отглежда спокойно детето си

Тя не се грижи за детето, 90 % от времето то е при мен, грижа се и за детето ѝ от първия брак от цяла година, сподели бащата Георги Деспов

С директория документи и очевидно обезпокоена, малко преди 17 часа през днешния ден в редакцията на Флагман.бг дойде Гергана Стоянова. Тя се показа като една българска майка, която се бори да отглежда умерено 8-годишния си наследник. Разказа през какво минават дружно с детето и изясни, че незабавно по-късно отива в София, с цел да подаде тъжба до три министерства – правосъдното, общественото и Министерство на вътрешните работи.

Ето описа ѝ без редакторска интервенция:

„ През декември предходната година имахме много разправии с Георги Деспов (бащата на детето, б. а.), който работи Министерство на вътрешните работи в Созопол. При раздялата имахме правосъдно издадени заповеди за незабавна отбрана и нанесен побой. Всичко мина през съда, след което имаме решение за взаимно родителство над детето ни. След това съглашение жалбите бяха оттеглени и всичко вървеше обикновено до тази есен, до момента в който той не реши да заведе дело за настойничество. Да желае цялостните права над детето, без значение, че аз съм добра майка и отглеждам детето си, както би трябвало, в добра среда, с положително жилище и приходи. Не знам на какво съображение той взема решение, че желае да вземе правата над сина ни.

Детето е с лабилна душeвност и това му се отразява и в образователния развой и като цяло на прочувственото му положение. Всички са наясно каква майка съм била, каква съм и каква ще бъда. Детето посещава психолог и обществен служащ, оказва му се нужната помощ.

Накрая обаче къде е Агенцията за протекция на детето, която работи за зашита на тези деца. Не може да издаде мнение за бащата, а да няма за майката. Къде са институциите, няма ги?

Искам да се сезират и да прегледат и мнението от страна на майката, а освен на бащата. Нека видят по какъв начин живеем и двамата и съдът да дефинира къде би трябвало да бъде детето.

Детето знае за проблемите и желае да остане и при двамата, обича ни и това не мога да го отрека.

Нашата разлъка първоначално беше разгром за него, потегли доста зле, той беше в 1 клас и имаше доста компликации. Сега отново е по този начин, с помощта на някой различен, който е решил да не мисли за децата, а за възмездие “, споделя Гергана Стоянова.

Флагман.бг потърси бащата на 8-годишното момченце – Георги Деспов, а неговите изказвания бяха диаметрално противоположни.

„ Никога не съм я удрял, същата мярка е взета и към нея въз основа на здравно уверение. Причината да желая настойничество е, че тя не поставя грижи във времето, в което детето би трябвало да е при нея. То не върви действително при нея, за последните три месеца е било там 3 дни, в които го стопираха от учебно заведение. Синът ни има проблеми и би трябвало да участва в час, тя очевидно не осъзнава. Това е повода да желая родителските права, след което започнаха сигнали в полицията и опити да ме дискредитира на работа, стигнала е към този момент и до медиите явно.

Преди няколко дни изиска отбрана от полицията, тъй като я било боязън да пристигна да остави детето при мен. Аз не бях у дома, а на работа и действително трябваше да дойда да я вардя от себе си.

Имаме правосъдно съглашение, в което се показва, че в първа и трета седмица детето би трябвало да е при нея, само че в действителност в 90% от времето е напълно при мен. Това може да го удостовери директорката на учебното заведение, както и всеки един в град Черноморец, елате и се разходете и ще разберете каква е истината. Ето, в този момент е първата седмица – детето е при мен и е болно, по тази причина би трябвало да се погрижа аз.

И още нещо, то не касае делото, само че е значимо – Гергана има още един наследник, който не е от мен, а от предходен брак. Една година след раздялата ни той към момента живее с мен и аз се грижа за него. Нямам какво повече да кажа, имам вяра, че съдът ще дефинира кой от нас заслужава правата “, сподели и Георги Деспов.



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР