“ТЯ ми е отнела твърде много: любимата работа и възможност

...
“ТЯ ми е отнела твърде много: любимата работа и възможност
Коментари Харесай

Зов за помощ! Да помогнем на Анастасия в тежката битка с левкемията!

“ТЯ ми е лишила прекалено много: обичаната работа и опция за професионално развитие; хубостта и самочувствието; моментите, в които детето ми проговаря; пълностоен живот! От НЕЯ научих, че рухването на дъното е пъклен болезнено; че откакто паднеш, би трябвало да станеш и да продължиш напред; че да мечтаеш и вярваш в утрешния ден е витално необходимо; че към мен има доста хора с огромни сърца и светли души; че имам най-прекрасния човек до себе си; и че децата са всичко, което има смисъл в този живот. ТЯ е левкемия – „ мекотелото “, каращо доста хора да склонят глава. Но аз нямам правото да се откажа да се боря!” Това споделя младата майка Анастасия.

Анастасия Арикова е на 32 години. През 2015-а заболява от остра бифенотипна левкемия. Веднага стартира химиотерапия, която води до тежки затруднения. Това беше мотива 9 месеца да се отсрочва трансплантация на стволови кафези, която е наложителна при нейния тип левкемия. На 18.01.2017 година Анастасия е трансплантирана в България. Трансплантацията минава сполучливо. Три месеца след изписването резултатите са доста положителни. За страдание, в края на май 2017 година при профилактичен обзор на околомозъчната течност (ликвор) се открива рецидив. Започва ново лекуване. През декември проучванията регистрират втори рецидив.

Тогава Анастасия и околните й вземат решение да потърсят второ мнение в Германия. Становището, което получава е, че положението й изисква незабавна интервенция и след влизане в ремисия – втора трансплантация на стволови кафези. Офертата на Университетска клиника Лайпциг е на стойност 230 000 евро. Анастасия подава заявление в Комисия за лекуване в чужбина за финансиране на лекуването в Германия. Три месеца по-късно получава отвод. Това я принуждава да стартира дарителска акция.

“Ти си моят воин. Да, тъкмо ти. Защото не си задължен да ми помагаш, какъв брой доста други биха свили плещи и осъдили страната, лекарите, живота…, само че ти ще ми окажеш помощ — по тази причина си невероятен и правиш света по-хубаво място. Искам да запомниш това и да живееш с тази мисъл всеки ден”, насочва Анастасия своя зов за помощ в обществените мрежи.

Всеки искащ може да подари по един от следните способи:

Дарителски сметки на Анастасия Арикова

BG42PRCB92301025785017 - сметка в лв.

BG62PRCB92301425785012 - сметка в евро

ПроКредит Банк (България) ЕАД; BIC: PRCBBGSF

На уеб страницата на DMS (DMS ANASTASIA/ https://dmsbg.com/10784/dms-anastasia/) и разрешава да се направи подаяние посредством ePay.bg или непосредствено с дебитна карта. СМС-и можете да изпращате на къс номер 17 777 с текст DMS ANASTASIA

PayPal: [email protected]

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР