Тя е най-костеливият орех и е издигнала най-високите стени. Защото

...
Тя е най-костеливият орех и е издигнала най-високите стени. Защото
Коментари Харесай

Как се обича жена, свикнала да бъде сама

Тя е най-костеливият орех и е издигнала най-високите стени. Защото доста дълго време това са били нейните стени. Тези стени са част от света, който сама е основала. От една страна това е нейната отбрана, а от друга – светът, който принадлежи единствено на нея. Тази обвивка я пази, поддържа, обезпечава й безопасност. Тази защита й е нужна.

Затова й е мъчно да откри място за още някой. Това може да се трансформира в проблем за нея.

Момичето, което е привикнало да бъде единствено ще ти каже в един миг, че   “не си й нужен “. Често ще я чуваш да споделя: “Мога да направя това сама “ или “не се притеснявай за мен “ или “ще се оправя “, “ще ми мине “. И в действителност ще наподобява толкоз мощна, все едно няма нещо, с което да не може да се оправи. И това ненапълно е по този начин. Тя в действителност може да се оправи с всичко сама.

Но това, че тя няма потребност от теб не значи, че те не желае.

С течение на времето самотата се трансформира в зона на комфорт, безвредно пространство. Самотата с времето става даже красива, толкоз привикваме с нея.

Затова, когато се появи някой и раздрусва този свят, се случва земетресение…

Това разтсърсва целия й живот и всичко, на което е привикнала.

Затова тя доста ще се опасява. Не единствено, тъй като ще се колебае дали да ви допусне, дали да ви предложения в живота си, който досега е принадлежал единствено на нея.

Най-много от всичко се опасява, че допускайки ви, ще загуби възприятието за комфорт от самотата и ще й е прелестно единствено с вас.

Този вътрешен боязън е съпроводен от въпроса: „ Какво ще върша в случай че той си тръгне? “

Жената, която е привикнала да бъде сама, се опасява да се отучи от този табиет.

Вие й   казвате : “ Моля те , допусни ме ! , а тя си мисли : “Моля те , не си тръгвай !

Когато си привикнал да си самичък е елементарно, само че пътят до този миг е доста тежък и тя изпада в смут от опцията да го преживее още един път.

Така че, в случай че сте обикнали жена, която е привикнала да бъде сама, апелирам ви, бъдете подготвени да останете. Бъдете подготвени да я хванете за ръка, когато ви каже: “Мога да направя това сама “ и да й отговорите: “Мога да ти оказа помощ. “ Бъдете подготвени да се запознаете с нейния свят и да го почитате, да бъдете част от него.

Бъдете подготвени да преминете през стените, с които се е обкръжила себе си и сърцето си. Бъдете подготвени да не се притеснявате какво се случва зад тях,  тъй като в случай че ви допусне, тя в никакъв случай няма да ви пусне…

Инфо: iStock/Guliver/iwoman

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР