Тя е консерваторка, а той - лейбърист. В парламента са

...
Тя е консерваторка, а той - лейбърист. В парламента са
Коментари Харесай

Дрийм тим: Двама, които се борят срещу Брекзита

Тя е консерваторка, а той - лейбърист. В Народното събрание са политически съперници. Предстоящият Брекзит обаче ги трансформира в съидейници и другари - тъй като не желаят младите британци да се почувстват ограбени, отбелязва Дойче веле.

Лесно ли е да си сътрудничиш с консерваторка като Ана Субри? " За мен това е същинско наслаждение ", сподели депутатът от Лейбъристката партия Чука Умуна. Субри е борбена натура, тя е известна и с острия си език. Този тип надпартийно съдействие е необичайност във Англия, където идеологическите пропасти са дълбоки, а класовите бариери - високи. Това, което сближава двамата, е битката им против Брекзита, който е очакван за 29 март 2019 година. Общата им цел е провеждането на втори референдум, с цел да могат жителите още веднъж да изразят мнението си.

От 2010 година Ана Субри съставлява своя изборен окръг в дребния град Брокстоу с над 54 % гласоподаватели, които желаят страната им да напусне Европейски Съюз. " Това бе избор на гневни хора, каквито има премного, само че техният яд занапред ще нараства, тъй като обещанията за по-добър живот ще останат неизпълнени. Най-вече младежите ще се почувстват ограбени ", споделя тя.

" В Народното събрание няма консенсус по нито един въпрос ", добавя депутатът от Лейбъристката партия Чука Умуна. Лондончанинът, чиито татко е нигериец, е юрист по обучение. Избирателите от неговия изборен регион в Стрийтъм са с най-голям % утвърждение за оставането на страната в Европейски Съюз. Неговата лейбъристка партия обаче е мощно разединена и води неразбираем курс във връзка с Брекзита.

А и тъй като ръководителят на партията Джеръми Корбин е върл евроскептик. Чука Умуна споделя, че лейбъристите ще гласоподават сплотено против съглашението на Тереза Мей с Европейски Съюз. А по какъв начин стоят нещата при торите? " Понастоящем Тереза Мей е в доста затруднена обстановка, освен тъй като твърдите поддръжници на Брекзита измежду торите ще гласоподават срещу нейната договорка, а тъй като има и други, които не утвърждават съглашението ", споделя Ана Субри. " Хора като мен да вземем за пример, които имат вяра, че най-хубавата договорка за нас е да останем да членуваме в Европейски Съюз ", добавя тя.

Единственият излаз - втори референдум?

" Излизането от Европейски Съюз без договорка би било същинска икономическа злополука ", споделя Чука Умуна, който бе представител на Лейбъристката партия по икономическите въпроси по времето на премиера Камерън. Според него, въпросът би трябвало да бъде заложен още веднъж на английския народ, който да вземе ново решение. " Съществуват страхове от разединение, което би могъл да провокира един нов референдум. Има хора, които споделят - такава бе волята на народа, дано просто да я следваме. Но това беше преди две години и половина и волята на народа може да се е трансформирала. Там, където пребивавам, доминират младежите. Междувременно има над два милиона млади британци, които тогава не са можели да гласоподават заради непълнолетие ", споделя Чука Умуна.

Последните анкети демонстрират, че в цялата страна е настъпила смяна. Дори Ана Субри споделя, че настройките на хората в нейния изборен регион, където по принцип доминират антиевропейските настроения, към този момент са се трансформирали. " Мисля, че хората фактически желаят да бъдат запитани още един път. Ние работим за това и постигнахме доста през последните шест месеца. Продължаваме да се борим и мисля, че ще успеем ", споделя тя. В края на октомври двамата политици участваха в огромната проява в Лондон, където се бяха събрали 700 000 души, настояващи за втори референдум. Правителствената ръководителка Тереза Мей обаче не се впечатлява и продължава да повтаря автоматизирано едно-единствено изречение: " Втори референдум няма да има! "

Общата битка на двамата депутати против Брекзита обаче им носи освен утвърждение. Поддръжниците на Джефри Корбин в личната му партия жигосаха Чука Умуна като изменник. А Ана Субри непрекъснато получава смъртни закани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР