.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }В Европейският

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }В Европейският
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Центърът и балансите в ЕП се губят, а настроенията отиват към крайностите

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

В Европейският парламент се загуби разликата сред левия и десния център. Идеологията се подменя с геополитиката, като разграничителен симптом. И от тази позиция лявото и дясното към този момент не са определящи при гласуването на избиралите, а по-скоро националното се опълчва на външното Това заяви Любомир Кючуков, някогашен заместник-министър на външните работи, в този момент шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки, в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус ".

Коментарът му е във връзка изборите за нов Европарламент: " Центърът и балансите в Екологичен потенциал се губят, а настроенията отиват към крайностите ".

Според него след тези избори ще изгубят всички партии, които са в Центъра: " И “Европейската национална партия " и Партията на европейските социалисти и либералите, групата “Обнови Европа " в Европейския парламент, чака се да загуби и левицата, като цяло. За сметка всичко това на двете обединения в Европейския парламент сега “Идентичност и народна власт ", която е най-надясно и също по този начин европейските консерватори, които са директно до тях идейно. Това са двете партии, които даже действително се чака да  спорят за третото място в Европейския парламент ", разяснява Кючуков.И това не е инцидентно, този прилив на гласове към националистическите и популистките обединения, тъй като през последните години се следи една замяна. 

По думите му сигурно в Европейския парламент ще има смяна в балансите сред другите политически обединения: " И вероятно като резултат от тази смяна, смяна в политиките на Европейския парламент. Основното, което всички анализатори показват все още и което социологическите проучвания удостоверяват е усилване въздействието на първо място на крайнодесните националистически и популистки обединения в множеството европейски страни, за сметка на на практика всички останали ".

Той обърна внимание, че се чака и рязък спад на " Зелените " на първо място: " Но освен, на всички европейски центристки фамилии - “Европейската национална партия ", социалистите и демократите, приказвам за либералите в “Обнови Европа " и въпросът с изключение на какво се случва, доста по-важният сякаш е за какво се случва тъкмо това? И тук в действителност си коства да се огледа по-дълбоко, тъй като в Европа най-малко от десетилетие и половина се следят наслагващи се рецесии, освен икономическа и политическа, тук включвам и Коронавирус, и войната в Украйна и така нататък, които породиха най-малко три задоволително явни публични дефицити за обществото в Европа.

Първи е дефицитът на сигурност, както национална по този начин и лична. Тук приказваме за процесите и на глобализация, които значително разчупиха защитната черупка на националната страна и извадиха жителите от привичния уют, с който всички бяхме привикнали в Европа. И в този момент това, към този момент тази изгубена сигурност, ние виждаме, че тя се търси на по-ниско, под държавно равнище, търси се близостта на вяра, на етнос, на хрумвания, крайни в това число, което пък разделя обществата вътрешно ", разяснява Любомир Кючуков.

По думите му вторият недостиг, който се следи е този за правдивост: " Виждаме, че доста съществено нарастват неравенствата и в международен мащаб, и в Европа, както сред страните, по този начин и вътре в страните, което се регистрира на процедура от всички, в това число и от такива структури като Международния валутен фонд, в това число и форумът в Давос преди година беше сложил това, като своя съществена задача.

И третото, което по никакъв начин не е маловажно дефицитът на доверие, на доверие в елитите. Има голямо разминаване към този момент сред елитите и жителите, сред техния дневен ред ", обърна внимание някогашният зам.-министър на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР