Twitter планира събрание на акционерите си на 13 септември, на

...
Twitter планира събрание на акционерите си на 13 септември, на
Коментари Харесай

Twitter ще гласува за сделката с Илон Мъск

" Twitter " възнамерява заседание на акционерите си на 13 септември, на което те да гласоподават за или срещу придобиването на американската софтуерна компания от мултимилиардера Илон Мъск, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Вотът на акционерите, за който излиза наяве от документи, импортирани в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати, се възнамерява макар отхвърли на Мъск да завърши договорката за " Туитър ", написа ДПА. В началото на април беше оповестено, че той е придобил 9,2-процентов дял от компанията за към 3 милиарда $ и ще бъде назначен в борда на шефовете ѝ. Последва изказване, че е реализирано съглашение мултимилиардерът да закупи за към 44 милиарда $ софтуерната корпорация, съобщи Нова ТВ.

В началото на юли ексцентричният мултимилиардер обаче разгласи, че се отдръпва от договорката. Мъск се отхвърли да придобие " Туитър " с претекста, че обществената мрежа има по-малко действителни консуматори, в сравнение с настояват нейните шефове. Те упорстват, че подправените профили на тяхната онлайн платформа са единствено 5%, само че предприемачът счита, че те са доста повече. Неговите юристи оповестиха, че бордът на шефовете на " Туитър " не му е дал действителните данни за броя на потребителите. Това изискване е част от съглашението за осъществяване на договорката, безапелационни са от правния екип на Мъск.

Ръководството на " Туитър " заведе дело против мултимилиардера, с цел да го принуди той да съблюдава предварителното съглашение, което планува предприемачът да заплати по 54,20 $ на акция на компанията. За доста от нейните акционери това би било доста добра договорка, защото при затварянето нощес на фондовия пазар в Съединени американски щати акците на " Туитър " се предлагаха за по 39.34 $, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР