Твърдолинейният италиански вътрешен министър Матео Салвини заплашва с блокада италиански

...
Твърдолинейният италиански вътрешен министър Матео Салвини заплашва с блокада италиански
Коментари Харесай

Кораб на италианския флот спаси 36 мигранти, Салвини не го пуска до брега

Твърдолинейният италиански вътрешен министър Матео Салвини заплашва с обсада италиански военноморски съд, избавил през вчерашния ден 36 мигранти, бедстващи край крайбрежията на Либия, съобщи ДПА.

В известие на флота се споделя, че мигрантите, сред които две дами и 8 деца, са били пресрещнати на 75 километра северно от либийския бряг на дребна лодка, която пропущала вода. Хората в нея не са имали избавителни жилетки.

" Тъй като това е в пълномощията ми, няма да предложа нито едно италианско пристанище за слизане на сушата ", сподели Салвини на протест в град Пезаро, представен от осведомителната организация Adnkronos.

Салвини, който е също вицепремиер и водач на извънредно дясната партия " Лига ", декларира, че твърдата линия към миграцията е нужна за обезкуражаване на незаконния приток на хора от Африка. През последните месеци Салвини отхвърли право на дебаркиране на няколко кораба на благотворителни организации и на транспортен съд на италианската брегова защита и стана по-отстъпчив чак откакто други страни от Европейски Съюз се съгласиха да одобряват някои от мигрантите.

" Скоро ще разгадаем случая ", сподели италианският министър председател Джузепе Конте откакто взе участие в срещата на високо ниво на общността в Сибиу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР