Твърдо вярвам в това, че властите трябва да бъдат разделени

...
Твърдо вярвам в това, че властите трябва да бъдат разделени
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Твърдо вярвам в това, че властите трябва да бъдат разделени

Твърдо имам вяра в това, че управляващите би трябвало да бъдат разграничени и всеки един би трябвало да носи отговорност за решенията си. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Дома на Европа, където взе участие в конференцията на тема „ Организираното гражданско общество против Дезинформацията “. Тя отговори на въпрос, свързан с днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет, на което продължава процедурата по предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев, както и дали счита, че има политически напън от прокуратурата към политиците.

 

Искам да му напомня времената от 2017 година, когато той стана за първи път длъжностен министър, за какъв брой време той смени своите заместници, сподели Йотова във връзка казаното от премиера Николай Денков, че не схваща " смисъла на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри ".

 

Нужна е доста сериозна и дълбока промяна, въпреки че тази дума към този момент не би трябвало да я използваме, тъй като от дълго време се изпразни от наличие. Това отговори Йотова на въпрос на Българска телеграфна агенция, обвързван със средния резултат на наложителната матура по български език, който е добър 3,93, и какво би трябвало да бъде направено, с цел да не бъде идната година междинната оценка още по-ниска. Реформа, която би трябвало да се отнася освен към наличието на учебниците, само че и за подготовката на самите учители, работата с родителите, която сме изоставили тотално и претекст за това децата да знаят добре и да пишат и четат на български език, сподели още тя.

 

Нека погледнем по какъв начин наподобяват учебниците на децата, добави Йотова. Вицепрезидентът напомни и конференцията „ Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество “, извършена този март, на която беше разисквано наличието на учебниците. За страдание тази полемика не беше подета по-късно от експертите, сподели Илияна Йотова. „ Като че ли родителите започнахме да толерираме повече това, което те срещат в интернет пространството с един много преиначен език и повече терминология, която даже не е нужна в една избрана възраст, в сравнение с да ги учим на а,б,в ", разяснява още вицепрезидентът.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР