Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е

...
Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е
Коментари Харесай

Китайски шпионин избяга в САЩ и каза неща за вируса, които ще разтърсят света

Твърди се, че един от най-хубавите шпиони на Китай е дезертирал в Съединени американски щати и евентуално е предал на разследващите организации информация, подкрепяща теорията, че коронавирусът е изтърван от лаборатория, написа английският вестник The Times.

Според изданието 57-годишният Дон Джингвей, заместник-министър на държавната сигурност в Пекин, е дошъл в Съединени американски щати с щерка си през февруари, откакто първо е отлетял за Хонконг. Ако това бъде доказано, той ще бъде най-високопоставеният китайски чиновник, който в миналото е минал на страната на Съединени американски щати. Името на Дон рядко се появява в англоезичните китайски медии. Вчера обаче той беше упоменат от South China Morning Post, основания в Хонконг вестник, където той подрежда на китайските разследващи служби да „ засилят напъните си за търсене на задгранични сътрудници и лични чиновници, които са в сговор с „ антикитайски “сили “.

Съобщава се, че мненията са направени на конференция за шпионажа в петък. Уебсайтът на вестника даде своя отчет на Централната комисия за политически и правни въпроси, която управлява всички правоприлагащи органи, само че не пусна негова фотография на конференцията и не сподели къде се е състояла тя. Въпреки че историята не преглежда слуховете за дезертирането му, в информацията се споделя, че „ 22-годишен студент по публицистика, разпознат единствено с семейството си Тиан, (е) упрекнат в даване на информация на неназована западна страна, с цел да „ очерни “ Китай “, съобщи Блиц.

Някои наблюдаващи видяха това като едвам затулен опит да се оборят слуховете за дезертирането на Дон. Единият източник „ Цитирането на Дон от събитие в петък сигурно ще бъде в действителност добър двоен блъф, в случай че той е дезертирал ". Дон е чиновник в кариерата с дълготраен опит в китайското министерство на сигурността. Акаунтите в обществените медии на антикомунистически деятели кипят от спекулации за него. Хан Лианчао, продемократичен деятел, който дезертира през 1989 година след събитията на площад Тянанмън, твърди, че Дон е бил обсъждан по време на договарянията сред Съединени американски щати и Китай в Аляска през март. Ван И, китайският външен министър, е изискал Дон да бъде екстрадиран - искане, което е било отхвърлено от американския държавен секретар Антъни Блинкън. Висш чиновник на администрацията през вчерашния ден обаче отхвърли да е имало сходна полемика в Аляска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР