Твърденията за влошаване на материалните условия в пожарната са манипулативни

...
Твърденията за влошаване на материалните условия в пожарната са манипулативни
Коментари Харесай

Първа копка на нова сграда на пожарната в столичния кв. Овча купел

Твърденията за утежняване на материалните условия в пожарната са манипулативни и пожарникарите не са плащали за униформи втора употреба, съобщи шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов.

София

Николов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев направиха първа алегорична копка на нова постройка на Шеста работа пожарна сигурност в кв. " Овча купел ".

По думите на Николов, единствено през последните няколко години са вложени 340 млн. лева в възстановяване на материалните условия, както и за закупуване на нови защитни средства.

Вътрешният министър Валентин Радев отхвърли рецензиите на пожарникарите, които стачкуваха предходната седмица и съобщи, че казусът със старите защитни дрехи ще бъде решен скоро.
гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН: Споменах доскоро, че са вложени 350 милиона в нова съвременна техника, в защитни средства. Като приказвам за защитни средства, закупили сме 9600 защитни средства. Вижте дали има някой пожарникар, който не е облечен както би трябвало. Вярно е, обаче, и, че експлоатирайки тези защитни дрехи, те се износват и би трябвало нови да доставим. До края на идната година планирано, в случай че публичните поръчки не зациклят, ще решим 100% и този въпрос. Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Това е една от посоките, в които прави дирекцията - битовите условия да бъдат на положително равнище, енергийната успеваемост да бъде на положително равнище, да има въоръженост. Пожарни да имат, да не вървят с кофите за вода, да нямали защитни дрехи всички, да де - от 4000 нямат 1000 и нещо, но 3000 имат защитни дрехи. Постепенно ще наваксат, по този начин е решило управлението. Акцентът е върху техниката, акцентът е върху подобряването на битовите условия.   Пожарникари и служители на реда на митинг в София и Варна Пожарникари и служители на реда на митинг в София и Варна
Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват за по-високи заплати, нов закон за Министерство на вътрешните работи и нови униформи. На 21 октомври униформените излизат на народен митинг пред На...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР