Твърдението на САЩ, че държавното ръководство на Саудитска Арабия е

...
Твърдението на САЩ, че държавното ръководство на Саудитска Арабия е
Коментари Харесай

Липсват доказателства, че Рияд е замесен в убийството на Кашоги

Твърдението на Съединени американски щати, че държавното управление на Саудитска Арабия е забъркано в убийството на журналиста Джамал Кашоги, е лишено от безапелационни доказателства. Това съобщи генералният секретар на Съвета за съдействие на арабските страни в Персийския залив Найеф ал Хаджраф в коментар на оповестения отчет на американското разузнаване.

Хаджраф изрази цялостна поддръжка на позицията на управляващите в Рияд и изказването им по изводите в отчета. " Оценката за причастност на управлението на Саудитска Арабия в убийството на Кашоги не се опира на безапелационни доказателства ", съобщи той.
Солидарност със Саудитска Арабия към този момент показаха Бахрейн, Кувейт, Обединените арабски емирства и Организацията за ислямско съдействие.

На 26 февруари шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати разгласява отчет, съгласно който саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман е одобрил интервенцията по отвличането или убийството на журналиста, който принцът считал за опасност. Вашингтон възнамерява да разгласи на 1 март основни промени в политиката си към Рияд.

Правителството на Саудитска Арабия изрично отхвърли изводите в отчета и ги назова " оскърбителни и погрешни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР