Твърдението, че може, вероятно ще се стори прекалено смело, но

...
Твърдението, че може, вероятно ще се стори прекалено смело, но
Коментари Харесай

Може ли колективната медитация да спре войната в Украйна?

Твърдението, че може, евентуално ще се стори прекомерно самоуверено, само че единствено на пръв взор. Това е по този начин, тъй като фактът, че наблюдаващият въздейства върху обикновените частици, от дълго време е потвърден от квантовата физика. Засечен е от учените при опитите с дифракция на фотоните – експериментаторът, съгласно това какво чака, дефинира изходния резултат от опита.

Още при започване на ХХ век великият датски физик Нилс Бор разглеждал околния свят единствено като евентуална форма. Конкретната действителност, съгласно Бор, се появява единствено, в случай че има кой да я следи. Изследванията от средата до края на предишния век потвърждават ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ върху планетарните процеси и феномени.

По време на Втората международна война през 1944 година флотът на Съединени американски щати подготвял десант на Филипините, където били ситуирани японски военни сили. За да попречат на нахлуването 100 милиона японци по едно и също време направили обредна молитва към богинята на Слънцето. Скоро върху американския флот се стоварил ураган. В резултат – десантът се провалил.

От ноември предната година до май 1984-та група откриватели в Израел, Югославия и Съединени американски щати благодарение на медитация се пробвали да донесат мир на територията, където тогава се водели сраженията в ливанската война. В резултат, в интервала на работата, на групата броят на бойните интервенции се съкратил с повече от една трета. Огромното разстояние сред групите и отсъствието на непрекъсната връзка сред тях не попречило за постигането на този триумф.

През 1987 година опитите да се повлияе върху хода на ливанската война траяли. Три сеанса на групова медитация с въображаеми послания за преустановяване на експанзията довели до намаляването на военните загуби с 50% в продължение на шест месеца.

През 1994 година в Санкт Петербург 200 участници в групова медитация произнесли религиозни молебствия. След седмица броят на умишлените убийства в един от регионите на града намелели с 44%, а на тежките телесни повреди – с 31%.

Има и различен метод към казуса. Нека отново си напомним изказванието на гениалния Бор: „ Реалността не съществува като такава, тя зависи от наблюдателя”. Иначе казано КАКВИТО съдебномедицинска експертиза НИЕ, ТАКЪВ Е И СВЕТЪТ НИ!



Вероятно множеството от нас са забелязали по какъв начин всичко в близост разцъфтява, когато вътрешното ни положение се усъвършенства. Точно на постигането на такава позитивна вътрешна промяна са ориентирани взаимните медитации. Ръководствата на доста огромни организации и даже в някои азиатски страни публично употребяват този способ за разрешаването на необятен набор от проблеми.

Някои ползват този способ като инструмент за смяна в света. Все по-често се провеждат такива групови медитации и онлайн. Наблюденията демонстрират, че тя не отстъпва доста на присъствената групова медитация, а постоянно е и по-ефективна, тъй като с помощта на новите технологии, в нея могат да се включат доста повече участници. Така че собствен действителен принос към това този свят да стане по-добър може да даде всеки искащ.

Б.ред.: Логиката подсказва, че тъмните сили на планетата ни, каквито несъмнено има, другояче няма човешко пояснение на злодеянията, на които непрестанно ставаме очевидци, или са повече, или го умеят всичко това доста добре. А светлите сили са евентуално инертни, тъй като те се задействат едвам, когато станат очевидци на злодеянията. Просто са толкоз наивни и доброжелателни, че не имат вяра да се случат.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР