Твърдение на Доналд Тръмп в отново бе маркирано като подвеждаща

...
Твърдение на Доналд Тръмп в отново бе маркирано като подвеждаща
Коментари Харесай

Twitter отново маркира изказване на Тръмп като ”фалшива новина”

Твърдение на Доналд Тръмп в още веднъж бе маркирано като подвеждаща информация. Става дума за новината, с която американският президент разгласи, че към този момент е построил имунитет против COVID-19.
Подобни изказвания обаче не са потвърдени. Вече има и случаи на наново заразяване с новия ковид по целия свят.
Постът обаче бе маркиран съвсем незабавно. Рестрикциите на обществените мрежи са за да се ограничи дезинформацията към пандемията.
 Фейсбук, Twitter, Гугъл и Amazon се сплотиха против закон на Тръмп Фейсбук, Twitter, Гугъл и Amazon се сплотиха против закон на Тръмп
Нечувано обединяване на четирите колоса в мрежата - Фейсбук, Amazon, Twitter и Гугъл, против нов закон, препоръчан от американския през...
Същото изявление обаче не бе маркирано като евентуално рисково от Фейсбук. Това стана и обект на рецензии, а и въпроси от страна на публицисти, които питат представителите на Фейсбук за какво не е била цензурирана явно погрешна информация.
Това не е първа сходна рестрикция против американския президент. Заради сходни дейности на обществените мрежи през май тази година Тръмп подписа закон, регулиращ активността на обществените мрежи в страната. Същността му е, че обществените мрежи не са просто платформа за наличие, а и редактор. Според президента преди приемането на закона обществените мрежи са могли да " вършат каквото си желаят ".
Това докара до - Фейсбук, Amazon, Twitter и Гугъл против закона. Четирите компании се обърнаха към Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати с искане да бъде отхвърлено настояването на президентската администрация за контролиране на обществените медии в страната.
" Искането на американския президент Доналд Тръмп да контролира активността на обществените мрежи не е подкрепено от нищо от законова позиция, основава се на персонални убеждения и може да подведе читателите. А въвеждането на нови правила за наблюдаване на дейностите в обществените медии може да ги " лиши от правна отбрана против лъжливи схеми " и други типове неуместно наличие ", написаха от фирмите в особено писмо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР