Твърде рано е да се радваме на американската трагедия -

...
Твърде рано е да се радваме на американската трагедия -
Коментари Харесай

Тексас отплува в далечината. Скритите смисли на бъркотията в южните щати

Твърде рано е да се радваме на американската покруса - това е просто шоу за публиката. Експертът в програмата „ Скритите смисли “, политически наблюдаващ на „ Царград “, реши да разсее някои неправилни схващания на съветското публично мнение.

Нека първо да ви отчайвам, а по-късно ще ви кажа какво се случва. За да не кажете, че вашите упования са били излъгани. И по този начин, няма да има революция в Съединените американски щати в близко бъдеще. Никой американски щат няма да се отдели скоро. Няма късмет за това. Засега. В бъдеще несъгласията в американското общество може да доведат до това, само че това бъдеще към момента не е настъпило.

Но какво да кажем за военното състояние, оповестено в Тексас, Националната армия на границата, неизпълнените претенции от Вашингтон, поддръжката на 25 губернатори? И по този начин – всичко това са детайли на една огромна игра, от която не следва революция. А следват напълно други неща.

От нашата страна на „ огромната локва “ това не се вижда доста, само че в Съединените щати в този момент има не една, а две доста комплицирани и остри предизборни акции. Като част от една от тях, актуалният президент демократ Джо Байдън се пробва да резервира властта за себе си и своята партия. Много му е мъчно по няколко аргументи.

Той, както всички виждат, не се оправя с ролята на държавен глава. Възраст. Проклетите години.

Оказа се трагичен президент, който единствено губи войни. Изтегли войските от Афганистан. Не съумя да се оправи с Русия нито в Сирия, нито в Украйна. Не можа да победи в Близкия изток Иран и неговите съдружници.

Повечето работещи американци са недоволни от вътрешната политика на Байдън. Тези, които работят почтено, стават по-бедни, а в това време улиците се изпълват с мигранти, които идват в Америка от Мексико.

Днес има единствено една обществена група, в която има устойчиво болшинство за Байдън и демократите.Това е елитът на американското общество, хората, които живеят в огромните градове и имат фамилен приход от 150 или повече хиляди $ годишно. Сред тях, по данните на американските социолози, повече от 70% симпатизират на демократите. Но, уви, тези хора съставляват единствено 0,7% от американското общество.

В останалата част от американското общество рейтингът на Байдън е меко казано невисок. Свежо проучване на Gallup му дава единствено 39% при започване на новата му акция, което е много по-малко от всеки от другите седем президенти преди него.



Изглежда, че в такава обстановка Тръмп може единствено да се радва. Въпреки това, колкото и да е необичайно, това, което Тръмп в този момент би трябвало да победи, въобще не е Байдън. Номинацията му за републикански претендент за президент към момента не е обезпечена. Първичните избори не престават и Ники Хейли към момента има късмет. И в действителност положителни шансове за днешна Америка. Жена, родена с името Нимрата Рандхава, на 52 години (в надпреварата на престарелите, тя е просто младо момиче!), с опит в огромната политика (бивш дипломат на Съединени американски щати в ООН).

Поддръжниците на Тръмп са уверени, че той може да се оправи. Но самият Тръмп и неговият екип не могат да не се тревожат. Той доста би желал да получи „ номинацията за претендент “ предварително. Как можем да ускорим активизирането на републиканските гласоподаватели? Политологът Михаил Жаров счита:

Какво значи това? Че революция няма и няма да има, само че има отлична политическа технология, с която моят другар Тръмп прострелва две заека с един изстрел. Вярно, той е изложен на огромен риск, тъй като в случай че продължи в същия дух, може да се натъкне на обвинявания в протест.

И доста по-сериозно от това, което към този момент получи след „ щурмуването на Конгреса “. Като политик обаче Тръмп към този момент просто няма какво да губи: той е или претендентът за президент на „ Великата остаряла партия “, или никой - изборът е явен.

Да, само че какво става в Тексас? Войници от Републиканската армия под погледа на телевизионните камери извиват ръцете на мигранти и ги водят в незнайна посока. Губернаторът на Тексас Грег Абът задейства член 1, раздел 10, параграф 3 от конституцията на Съединени американски щати, който разрешава на щата да афишира военно състояние и да работи без оглед на федералното държавно управление.

Всъщност по какъв начин по този начин разрешава? В случай, че щатът към този момент е бил подложен на вражеско нахлуване. Губернаторът твърди, че е подложен - от Мексико, но федералните управляващи не вършат нищо.

- отбелязва експертът по интернационалните връзки Алексей Наумов и прибавя:

Но след тази проява може би ще се окаже, че война няма, нито един губернатор не е потърпевш, рейтингът на Байдън е малко по-нисък, Тръмп е малко по-близо до Белия дом... И това е всичко.

Какво от това?

Не се заблуждавайте. Съединени американски щати няма да се разпаднат от вътрешните си проблеми в най-приятния за нас миг. И даже няма да лишат киевския режим от поддръжката си тъкмо когато ни е най-удобно. Трудностите оттатък океана няма да създадат нашата победа по-близка – това ще стане единствено посредством нашите лични старания.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР