Твърде рано е да се каже от какво е причинен

...
Твърде рано е да се каже от какво е причинен
Коментари Харесай

Шефът на варненската полиция с гореща версия за трагедията с 9 трупа в село Рояк

Твърде рано е да се каже от какво е породен пожарът. Нямаме данни за боравене с огън. Това съобщи пред камерата на БЛИЦ шефът на варненската полиция старши комисар Атанас Михов, който изключи да става дума за тенденциозен палеж.

По думите му, най-вероятно до нещастието се е стигнало поради нередовност в електрическата апаратура.

Както стана ясно, при пожара, който лумна в старческия дом в село Рояк, починаха девет души. Има и много потърпевши, двама от които – в тежко положение.

На третия етаж е имало 20 души. 

Обитателите на дома са били евакуирани. Хората ще бъдат извозени с учебни рейсове до село Аспарухово и там ще бъдат настанени в общинския хотел.

По последни данни, огънят е загасен. На мястото на случая бе административният началник на Окръжна прокуратура - Варна областен прокурор Красимир Конов, който е и дежурен прокурор. Той ще управлява дейностите по първичните огледи, които ще стартират незабавно щом огънят бъде изцяло овладян и е безвредно влизането на екипите от проверяващи в постройката.

Работи се за изясняване на аргументите и събитията за възникването на тежкия случай, както и тези, довели до гибелта на възрастните хора. Предстои да бъдат назначени разнообразни експертизи - пожаро-технически, съдебно-медицински и други.

Живущи наоколо до дома за възрастни хора обявиха пред камерата на БЛИЦ, че огнеборците са се борили със стихията към час.

" Връщахме се от Провадия и на влизане в селото видяхме дима. Около час гасиха огъня, вадиха хората. Чуваха се викове ", споделиха младежите, живущи в съседство.  

" Нещо горе се е случило, от там е тръгнало. 100% късо е станало ", посочи младият мъж.

" В стаята, от която е тръгнал пожарът, са живеели хора. Доста хора извадиха от там ", добави момичето.

" Нещата са се случили за секунди, доста бързо е пламнало и е задимило ", сподели пред публицисти един от шефовете на дома Милена Мазурик.  

" Всички знаят, че е станал пожар на третия етаж, аргументите се прецизират. След малко ще стартира оглед ", посочи тя.

От думите й стана ясно още, че домът се отоплява на електричество. " Имаме подозрения за късо съединяване от бойлерната, която се намира на третия етаж, само че нямам визия дали е по този начин.

В момента на експлоадиране на пожара не бях  тук, дойдох по-късно ", добави Мазурик.

" На всеки етаж има най-малко по двама санитари, плюс здравна сестра, старша сестра, сестрата, която е пристигнала за нощно дежурство... Много хора са били там. 

Нещата са се случили за някакви секунди. Много бързо е пламнало и е задимило ", сподели още Милена Мазурик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР