Твърде известен в САЩ и Канада и все още малко

...
Твърде известен в САЩ и Канада и все още малко
Коментари Харесай

Кленовият сироп - още едно чудо на природата

Твърде прочут в Съединени американски щати и Канада и към момента малко прочут у нас, макар, че от дълго време е в продажба на българския пазар. За някой- прелестна добавка към утринните им палачинки, за други- средство за намаляване. Наричат го мощно и мощно лечебно средство. Тези му свойства са били известни още на индианците при започване на 18 век. Кленовият сироп се получава от сока на захарния клен, който пораства единствено в Северна Америка. Кленовите дървета би трябвало да бъдат най-малко към 40-годишни, с цел да могат да се употребяват за рандеман на сок. Близо 80 % от кленовият сироп в света се добива в канадската провинция Квебек. Използва се най към този момент като подсладител. Произвежданият в Канада сироп е прочут със своите неповторими свойства- съдържа голямо количество микроелементи, както и сладка глюкоза, вместо нездравословната захароза.

Добив
Кленовият сок се добива през ранна пролет. В ствола на дървото се пробиват отверстия с дълбочина към 5 см.



В тях се вкарват тръбички, по които сокът изтича в специфични съдове. Следва сгъстяването му посредством изпарение. Изпаряването, обаче изисква дълготрайно време, защото в състава на сока влиза повече от 95 % вода. От 40 л сок се получава приблизително 1 л сироп. В същинския кленов сироп не се прибавят захар, оцветители или консерванти.

Състав

100% натуралният сироп има по-малко калории и повече минерали от меда
Над 20 антиоксидантни съединения
Изключително богат на калий и калций
Големи количества желязо, цинк и манган
Витамини- B1, B2, B6, C
Високи концентрации на фитохормони и по-конкретно- абсцисиева киселина, която е естествена отбрана против диабет

10 аргументи да му се доверим:

Антиоксидантите в него имат незаменими антибактериални свойства
Снабдява с сила организма и укрепва имунитета заради съдържащите се витамини и микроелементи
Спомага отстраняването на токсините и подтиква храносмилането
Около 150 мл кленов сироп обезпечават дневната ни доза манган- изключително нужен за естественото действие на имунната и нервната ни система, както и за здравето на костите ни
Цинкът в него е значим за функционалностите на репродуктивните органи, простатната жлеза, протеиновия синтез, защищава черния дроб от увреждания, подкрепя образуването на костна тъкан
Въпреки сладостта си е целесъобразен при диабет, заради съдържащата се абсцисиева киселина
Прочиства жлъчката и бъбреците
Помага в борбата с неприятния холестерол
Доказано ефикасен е и в битката против растежа на ракови кафези в мозъка, гърдите, белите дробове, простатата
Диетата с кленов сироп се отразява доста добре на целия ни организъм- на храносмилателния тракт, косата, кожата, общото ни физическо положение

Повече за известната " кленова " диета

Продължителността й е 10 дни и в случай че сте упорити може да свалите до 10 кг от тежестта си.

Ето и «продуктите» за нея:

- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонен сок
- 1 щипка джинджифил на прахуляк или пикантен червен пипер за възстановяване на метаболизма
- 300 мл вода

Разбивате съставките до приемане на хомогенна примес. Дневният банкет е от 6 до 12 чаши. Не се позволява банкет на храна. Позволени са единствено чаят и водата.

Вероятно е обаче този режим да ви изтощи прекалено много, а и бързо по-късно ще възвърнете непотребните килограми. Затова може да изпробвате компромисния вид, включващ банкет на плодове и зеленчуци, както и да намалите продължителността на гладуването на пет или седем дни. Ако пък нямате потребност от диети е хубаво да си извършите един пречистващ ден от седмицата с кленовото “чудо ”. Ще се чувствате в действителност добре, ще разтоварите организма си и ще се заредите с сила.

Как да го изберем?
Над 80% от кленовия сироп, който се продава на пазара е създаден от царевичен сироп и бяла захар, прибавят се също глюкоза и мед, по тази причина е доста значимо да следим за отличителните белези на истинския сироп. Истинският кленов сироп е с мрачно кехлибарен цвят, транспарантен или полупрозрачен, без наслойка. Най-добре е да изберем сертифициран като био артикул. Ще срещнете разнообразни класове: А, C и D. Клас А е сиропът, който се извличва първи от дървото. Следва клас C и D, най-богато наличие на витамини и минерали има първия, като вторите заради по-богатия им карамелен усет, се употребяват по-често за подслаждане на сладкиши.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР