Тузари със скъпи коли от всички краища на страната прииждат

...
Тузари със скъпи коли от всички краища на страната прииждат
Коментари Харесай

Тузари със скъпи коли се бият за вмирисана риба след потопа в Карловско


Тузари със скъпи коли от всички краища на страната прииждат към наводнените села в Карловско, само че не с цел да заловен лопатите и да оказват помощ на нуждаещите се хора, а с цел да пълнят чували с умряла риба. Стигнало се даже до всеобщи вълнения на брега.

Богаташите се биели с съперници от лакомия. Искали да вземат колкото си може повече пъстърва. Това разкри водещият на „ Пълен парадокс “ по NOVA Румен Бахов. 

„ Пъстървата е била отглеждана в рибарник, който е бил затрит от придошлата река Стряма. Сега стотици бракониери пълнят кофи, чували и багажници на коли с големи количества риба “, посочи водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова.

Някои от хората, които са се сдобили гратис с пъстървата, настояват, че ще пълнят фризерите си, добави тя. 

 „ Приливната вълна повлече десетки тонове риба по течението, а задните за плячката стават от ден на ден. Много е евентуално тези пъстърви да са и нечисти и да причинят хранителни отравяния, предизвестяват притежателите на рибарника “, сподели пък сътрудника й Виктор Николаев.

„ Странни хора прииждат с джипове и бусове. Вероятно част от откраднатите кофи и лопати в едно карловско село са послужили на тези, които събират риба от реката “, добави Бахов. 

„ Няколко мъже са се пробвали да разбият бариера на рибарника, с цел да бъдат изпуснати още тонове риба. Стигнало се и до спорове сред бракониери “, споделя Мира Иванова. 

Румен Бахов пък описа по какъв начин върви риболовът в мътни води. Според него пъстървата е развалена и не става за ястие.  

„ Тази риба, която е събират в чувалите, след един час става негодна за приложимост. Рибата, която се изкарва от стопанството най-вече до 60 минути би трябвало да бъде модифицирана и съхранена на избрана температура “, изясни техноложката на рибното стопанство, което бе пометено от приливната вълна. 

„ Направи ни усещане, че това не бяха небогати хора, не са роми. Те са интелигентни. Колите им бяха първокласни. Бяха от цяла България “, прибавя тя.

Ако тази риба не се почисти до 1 час, става токсична, акцентира технологът. 

Призовавам ви – изхвърлете рибата от фризерите и не давайте на околните си от нея, добави тя.

„ Тази риба, която е негодна за консумация, е с побелели очи. Тя е по-сива, мека и си проличава, че не е годна “, изясни специалистът. 

„ Ромската махала на Баня е единствено на няколко километра отсам, само че няма нито един човек оттова, а хора със скъпи коли идват да събират даже и умряла риба “, сподели пък неин сътрудник. 

" Те са като лешояди. Посъветвахме ги да си тръгнат. Уж си отпътуваха, само че се връщат отново и това продължава два дни ", прибавя той.

Не мога да си показва, че след такова злополучие, има хора, които нападат законно рибно стопанство за да разбият бариера, с цел да излезе още риба, показа пък Бахов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР