Турция вече е създала мирен коридор на 10 километра дълбоко

...
Турция вече е създала мирен коридор на 10 километра дълбоко
Коментари Харесай

Ердоган: Ще бъдем поне 10 км дълбоко в Сирия

Турция към този момент е основала кротичък кулоар на 10 километра надълбоко в Сирия от Тал Абяд до Джараблус, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в изявление онлайн пред телевизионния оператор TRT. Той прикани Съединени американски щати да екстрадират обвързван с ПКК терорист, който е в листата за търсене на Интерпол, осведоми Daily Sabah, представен от БГНЕС.
Президентът Ердоган сподели, че Турция ще сътвори бдителен пункт покрай Манбидж в Североизточна Сирия. Говорейки за Съединени американски щати, “провалили се в обещанията си във връзка с Манбидж “, Ердоган сподели, че Вашингтон е съобщил на Анкара, че ще изоставен региона в границите на 90 дни, само че е предходна година и половина от тяхното заричане и YPG не са напуснали.
" На кого принадлежи Манбидж? На терористите? Манбидж е от 85% до 90% с доминирана от арабите зона ", сподели Ердоган и добави, че цивилните са били принудени да изоставен домовете си, откакто терористите, свързани с ПКК, са окупирали региона. Президентът акцентира още един път, че Турция има за цел да сътвори сигурност в региона, с цел да улесни завръщането на цивилните в техните домове.
" Няма възбрана за турско наличие в Сирия. Ще бъдем най-малко 10 километра надълбоко в Сирия, което ще улесни нашата интервенция против възможни терористични дейности на ПКК ", сподели той.
Президентът изясни алтернативата във връзка с град Айн ал-Араб, именуван също Кобани, като означи, че Съединени американски щати споделят на Турция да заобикаля зоната, до момента в който Русия споделя на Турция да влезе.
" Ще вземем решение съгласно развиването на нещата ", сподели президентът.
Ердоган акцентира, че някои страни от НАТО въоръжават терористичната група ПKK и че Германия, Франция и Съединени американски щати са се срещали с водачите на кюрдската терористична организация.
Президентът сподели още, че турска делегация ще посети Съединени американски щати на 13 ноември, с цел да разиска последните събития в Северна Сирия, към този момент анулираните наказания на Съединени американски щати против Турция и двустранните връзки.
Като повтори, че Турция няма проблеми с кюрдския народ, Ердоган сподели: „ Кюрдите са наши братя, ние нямаме проблеми с тях, ние се борим единствено с терористите “.
Той акцентира, че Турция към момента може да нападна терористи оттатък безвредната зона, наблягайки, че страната работи по тактика против „ Ислямска страна ” в Сирия.
Ердоган съобщи, че солидарността сред Турция, Русия и Иран е предотвратила " клане " в северозападния град Идлиб в Сирия.
Турският президент прикани „ цивилизования свят “ да поддържа Турция и нейната интервенция.
" Турция има потребност от интернационална поддръжка за заселването на бежанците. ", сподели Ердоган и добави, че Анкара възнамерява да построи лечебни заведения и учебни заведения в безвредна зона в Северна Сирия - една от главните цели на интервенцията - както и да обезпечи доброволното завръщане на бежанците.
Терористичният началник на YPG / ПKK Ферхат Абди Сахин с кодово име Мазлум Кобани(Mazloum Kobani) е търсен от Интерпол с алена нота, а Съединени американски щати би трябвало да го предадат на Анкара, съобщи президентът на Турция.
" Съединени американски щати дадоха минимум 30 000 камиони с оръжие на терористичните групи в Сирия. Ние сме сътрудници в НАТО, за какво не дадоха боеприпасите на нас? ", попита турският президент.
По отношение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Ердоган сподели, че Тръмп е " откровен " в техните диалози.
" Той е работил допустимо най-честно до този миг при нашите персонални връзки. Ще посетя Съединени американски щати в този момент, когато има позитивна атмосфера сред нашите страни ", сподели той.
За терористите от „ Ислямска страна “ в Сирия, Ердоган сподели, че Турция деликатно наблюдава местонахождението им и пандизите в Сирия, където се държат. " Ще продължим интензивно наказателно гонене против тях ", сподели той.
Ердоган също се спря на негативната реакция на Арабската лига към интервенцията в Турция.
" Реакцията на Арабската лига към нашата интервенция за мир е странна, защото те изгониха Сирия от съюза. Турция интензивно оказва помощ на арабите в района ", сподели той.
" Арабската лига до момента не съумя да се оправи с проблемите на ислямския свят ", добави президентът.
Във вторник Турция реализира съглашение с Русия по отношение на 10-точков проект за основаване на безвредна зона без гнет в Северна Сирия и те още веднъж потвърдиха уговорката си за политическото единение и териториалната целокупност на Сирия.
Според съглашението терористите от ПКК ще се изтеглят на 30 километра от границата с Турция в границите на 150 часа, а силите за сигурност от Турция и Русия ще организират взаимни патрули там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР