Турция успешно е унищожила убежища на терористи по време на

...
Турция успешно е унищожила убежища на терористи по време на
Коментари Харесай

Турция провежда военна операция в Северна Сирия и Ирак, поне са 12 убити

Турция " сполучливо " е унищожила убежища на терористи по време на новата военновъздушна интервенция в северните региони на Сирия и Ирак, която стартира през тази нощ, заяви през днешния ден турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от Анадолската организация.

Според него цели на турските удари са убежища, бункери, пещери, тунели и хранилища на Кюрдската работническа партия (ПКК) и на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) и други военнополитически кюрдски организации, които Анкара преглежда като подразделения на терористичната ПКК.

Според Акар, който направи изказване от оперативния център в Анкара, съображение за турските дейности е член 51 от Хартата на Организация на обединените нации, който разрешава страните да употребяват мощ при самоотбрана. Турция упреква ПКК и сирийските кюрди за осъщественото предходната неделя бомбено нахлуване в Истанбул, при което починаха шест души, а над 80 бяха ранени.

Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, сподели, че Турция има суверенното право да откри и отстрани всякаква терористична опасност, откъдето и да идва тя.

Турското президентство популяризира фотоси на Ердоган, който разпорежда започването на военновъздушната интервенция след завръщането си от срещата на Г-20 в Индонезия, предава Българска телеграфна агенция.

Според Сирийската обсерватория за човешките права, представена от Ройтерс, Турция е нанесла 25 въздушни удара по региони, следени от Сирийските демократични сили край Кобани и Алепо. Според организацията били са също наранени позиции на сирийската държавна войска. Загинали са минимум 12 души, измежду които както кюрдски, по този начин и държавни бойци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР