Турция трябва да бъде много внимателна да не приеме пропагандата

...
Турция трябва да бъде много внимателна да не приеме пропагандата
Коментари Харесай

Турция не трябва да приема пропагандата на Владимир Путин, заяви посланикът на ЕС в Анкара

Турция би трябвало да бъде доста деликатна да не одобри пропагандата на президента на Русия Владимир Путин, съобщи ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Анкара Николаус Мейер-Ландрут за организация ДПА. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2615
В момента страната се показва като „ балансьор “, показва дипломатът. 

Мейер-Ландрут  очаква още Турция да наложи рестрикции на „ съветските пропагандни канали “ и в този подтекст загатна телевизия РТ, отбелязва организацията.

Ръководителят на задачата на Европейски Съюз в Анкара е изразил вяра, че Турция няма да подкопае глобите на Европа, наложени на Русия поради нападението над Украйна. 

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи преди няколко дни, че въздушното пространство на страната му е отворено за съветски самолети, тъй че съветски жители от Европейски Съюз и други страни да могат да пътуват. 

Въздушното пространство на Европейски Съюз беше затворено за съветски самолети на 27 февруари, напомня организацията, цитира Българска телеграфна агенция.

Турското държавно управление към този момент отхвърля глобите, наложени на Русия.  От една страна Турция е на страната на НАТО и Украйна и Европейски Съюз признава това, декларира Мейер-Ландрут. От друга страна обаче Анкара непрестанно подлага на критика Запада. „ Турция няма да може да поддържа уравновесената си позиция дълго време “, счита дипломатът. 

Наскоро турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че отговорът на Европа на нашествието в Украйна е като „ лов на вещици “ против съветските жители, съветската литература и съветските актьори, напомня ДПА. 

Турция е член на НАТО и поддържа близки връзки както с Украйна, по този начин и с Русия. Страната е подвластна от Москва във връзка с енергийните доставки и доставките на зърно. 

Относно войната в Украйна Анкара вижда себе си като посредник. 

Ердоган непрекъснато акцентира, че не желае да се откаже от нито един от сътрудниците си.   

Според специалисти утежняването на връзките с Москва може да има трагични последици за вътрешната и външната политика на Турция, която към този момент е в дълбока икономическа рецесия, добавя ДПА. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР