Турция ще продължи усилията си за присъединяване към ЕС, каза

...
Турция ще продължи усилията си за присъединяване към ЕС, каза
Коментари Харесай

Ердоган: ЕС е обречен на провал без пълноценното членство на Турция

" Турция ще продължи напъните си за присъединение към Европейски Съюз ", сподели още той

„ Усилията на Европейски Съюз за гарантиране на неговите полезности са обречени на неуспех без пълноценното присъединяване на Турция “, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Турция ще продължи напъните си за присъединение към Европейски Съюз, макар дейностите на тези, които се пробват да я оставят отвън рамките на европейската общественост. Без пълноценното присъединяване на Турция, всички старания на Европейски Съюз да подсигурява полезностите, които заявява, са обречени на неуспех. Европейският съюз се нуждае от Турция повече, в сравнение с тя от него ", сподели Ердоган на съвещание на партията си по отношение на осъществяването на промените в Анкара, оповестява БГНЕС.

Според Ердоган Турция е изпълнила 66 от 72 критерия, повдигнати от Европейския съюз като изискване за въвеждане на безвизов режим и в близко бъдеще ще бъдат подхванати стъпки за осъществяване на останалите шест критерия. Той добави, че новото съглашение за митническия съюз сред Турция и Европейски Съюз е в интерес освен на Анкара, само че и на самия Европейски съюз, цитира РИА Новости.

През 1963 година Турция подписа съглашение за асоцииране с Европейски Съюз, а през 1987 година тя подаде кандидатура за участие в съюза. Преговорите за присъединение обаче започнаха едвам през 2005 година и неведнъж бяха преустановявани заради различия. В момента 16 от 35 глави на преговорното досие са отворени. През март 2016 година Брюксел ускори договарянията в подмяна на единодушието на Турция да помогне за понижаване на притока на мигранти към Европа.

Въпреки това, връзките сред Европейски Съюз и Турция се утежниха след опита за въоръжен прелом в страната през лятото на 2016 година Брюксел разкритикува последващата реакция на турските управляващи, всеобщите арести и други ограничения на Анкара и приключи подготовката за разкриване на нови преговорни глави за присъединение на Турция към Европейски Съюз. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР