Турция ще получи руските системи за противоракетна отбрана много скоро,

...
Турция ще получи руските системи за противоракетна отбрана много скоро,
Коментари Харесай

Турция чака С-400 още до средата на юли

Турция ще получи съветските системи за противоракетна защита доста скоро, евентуално още през първата половина на юли. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган в Анкара. Изявлението му идва единствено дни след къс диалог сред него и съветския президент Владимир Путин в Душанбе преди началото на Конференцията на азиатските водачи за мир, сигурност и непоклатимост в Азия, съобщи БГНЕС.
Ердоган неведнъж е заявявал, че Турция няма да даде заден от договорката за съветските С-400. В отговор, Вашингтон разгласи, че те са несъвместими с военното съоръжение на НАТО и акцентира, че съветските противоракетни системи са опасност за изтребителите F-35. Съединени американски щати заплашиха да наложат наказания на Турция и да изхвърлят Анкара от програмата за изтребителите при положение, че турското държавно управление не се откаже от договорката за С-400.
Анкара обаче упорства, че закупуването на системите е нейно суверенно право и акцентира, че те не са свързани със сигурността на Алианса, Съединени американски щати или F-35 по никакъв метод, а решението за закупуването " не е ориентирано против трета страна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР