Турция ще изкорени присъствието на коварната терористична организация (ФЕТО) от

...
Турция ще изкорени присъствието на коварната терористична организация (ФЕТО) от
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще премахне присъствието на ФЕТО от Балканския регион

Турция ще изкорени наличието на " подлата " терористична организация (ФЕТО) от Балканите, съобщи президентът на страната, представен от „ А Нюз “.

Във видеосъобщение, отбелязващо откриването на турското генерално консулство в провинция Нови пазар в Сърбия, благодари на сръбския си сътрудник за поддръжката на Турция в битката против терористичната група.
 Турция изиска районен съд Македония да екстрадира 86 гюленисти Турция изиска районен съд Македония да екстрадира 86 гюленисти
Посланикът на Турция в районен съд Македония Хасан Секизкьок съобщи, че страната му чака Скопие да екстрадира 86 души, обвинени, че са члено...

ФЕТО и основаният в Съединени американски щати водач Фетулах Гюлен проведоха несполучливия прелом опрез юли 2016 година в Турция, при който 251 души бяха убити и 2734 ранени. Анкара упреква ФЕТО, че стои зад дългогодишна акция за срутване на страната посредством проникването на турски институции, по-специално военните, полицията и правосъдната система.

Ердоган изрази вяра, че новото генерално консулство ще способства за връзките сред Турция и Сърбия. Той акцентира, че съдействието сред двете страни се усъвършенства във всяка област, като съобщи, че турските предприемачи извършват планове, които способстват за развиването на Сърбия и обезпечават претовареност в страната. Президентът добави, че плановете, които ще бъдат осъществени в провинцията, ще оказват помощ за интеграцията на Санджак, район, който обгръща Сърбия и Черна гора.

На церемонията по откриването участваха турският външен министър Мевлют Чавушоглу, неговият сръбски сътрудник Никола Селакович, турският дипломат в Белград Хами Аксой и генералният консул в Нови Пазар Башар Башол.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР