Турция ще изисква от 6 февруари, понеделник, всички танкери и

...
Турция ще изисква от 6 февруари, понеделник, всички танкери и
Коментари Харесай

Петрол през Босфора? Само след застраховка на кораба

Турция ще изисква от 6 февруари, понеделник, всички танкери и кораби пренасящи петролни артикули (горива като бензин, дизел и др.) и преминаващи през проливите Босфор и Дарданели да показват документи за застраховка вид P&I (Protection and Indemnity - Защита и обезщетение), съобщи Ройтерс, базирайки се на основната дирекция по морско дело на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

P&I е основна за морското корабоплаване тъй като обезпечава на оператора на кораба и/или неговия притежател отбрана при пораждане на най-различни застрахователни събития, като загуба на човешки живот на борда, загуба на товари, повреди и други

Турция към този момент изисква тези документи за всички танкери пренасящи недопечен нефт.

Действията на Анкара са в синхрон със глобите на Европейски Съюз, които от 6 февруари не разрешават вноса на съветски петролни артикули, транспортирани по море. В рамките на тези наказания е записано, че застрахователни, финансови и други компании имащи отношение към превоза на петролни артикули нямат право да оферират своите услуги, в случай че транспортираните товари са с цени над въведените от Европейски Съюз тавани.

Договорените в границите на Г-7 тавани са надлежно 60, 100 и 45 $ за съветския недопечен нефт, съветския дизел и съветския мазут.

 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР