Турция се подготвя за създаването на газов хъб, през който

...
Турция се подготвя за създаването на газов хъб, през който
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се подготвя за нов газов хъб

Турция се приготвя за основаването на газов хъб, през който ще се доставя гориво за Европа. Турският водач Реджеп Тайип Ердоган съобщи това на среща с младежи в град Санлиурфа в югоизточната част на страната.

Речта му беше излъчена по телевизия TRT през днешния ден. " [Руският президент Владимир] Путин, както знаете, предложи природният газ да се доставя в Европа през Турция. Подготвяме се в тази посока ", сподели Ердоган.

На форума " Руска енергийна седмица " Путин показа концепцията за основаване на хъб на турска територия, където да се пренасочи изгубеният размер на преноса през " Северен поток ". Той съобщи, че е допустимо да се построи друга система от газопроводи и да се сътвори хъб в Турция, през който да се доставя газ на трети страни, изключително на европейски, в случай че те проявят интерес към това. Въпросът беше разискван по време на срещата на Путин с Ердоган в Астана на 13 октомври в границите на Конференцията на върха за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия./БГНЕС

Анкара / Турция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР