Турция регистрира 1429 заразени с COVID-19 за денонощие, предаде Анадолската

...
Турция регистрира 1429 заразени с COVID-19 за денонощие, предаде Анадолската
Коментари Харесай

Бум на пандемията в съседна Турция

Турция записва 1429 инфектирани с COVID-19 за денонощие, съобщи Анадолската организация. Турция е записала 1429 нови случая на COVID-19 и 57 смъртни случая през последните 24 часа, заяви Министерството на здравеопазването, съобщи организация БГНЕС.

В изказване министерството се показва, че са направени 104 402 теста, а 1182 пациенти са се възстановили през последния ден. Здравният министър Фахретин Коджа акцентира, че 1475 пациенти се намират в отделения за интензивна грижа и още веднъж прикани жителите да съблюдават разпоредбите за битка с вируса. Над 285 000 души са се възстановили от COVID-19 в страната, до момента в който 8 441 души са изгубили живота си вследствие на смъртоносния вирус. След като мина през най-лошият пик на пандемията и съумя да понижи броя на ежедневните случаи под 1000, Турция е очевидец на взрив на новите заразявания през последните дни.

В опит да спре непрестанно възходящите равнища на зараза държавното управление вкара няколко ограничения. То направи наложително носенето на маски във всички провинции и ограничи пътуванията в публичния превоз. Министерството на образованието анулира проектите си за цялостно отваряне на учебните заведения, като избра отчасти отваряне на присъствените часове единствено в детските градини и за първокласниците, които се връщат в класните стаи, до момента в който останалите възпитаници ще продължат образованието си онлайн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР