Турция разшири прилагането на полицейския час и други ограничителни мерки

...
Турция разшири прилагането на полицейския час и други ограничителни мерки
Коментари Харесай

Турция затяга мерките срещу коронавируса с вечерен час от 19 ч.

Турция разшири използването на полицейския час и други ограничаващи ограничения поради ковид за идния в петък Празник на националния суверенитет и ден на децата. Ограниченията влизат в действие от 19 ч. през днешния ден и ще важат до 5 ч. в понеделник, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Турция стегна ограниченията против ковид през последните седмици поради непрекъснато утежняване на епидемиологичната обстановка.

Вечерният полицейски час беше изтеглен с два часа по-рано през работните дни на седмицата - от 19 ч. вместо от 21 ч., като ще важи до 5 ч. сутринта. През уикендите е в действие цялостна възбрана за излизане, с изключение на със особено позволение. Туристите и пасажерите са изключени от рестриктивните мерки.

По време на постите през свещения мюсюлмански месец Рамазан държавното управление затвори спортните зали и забрани сватби и други обществени събирания. Кафенетата и заведенията за хранене са затворени за клиенти и извършват единствено поръчки за у дома.

Броят на новозаразените с ковид в последно време доближи рекордни равнища. В сряда здравното министерство заяви за 61 967 новозаразени и 362 смъртни случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР