Турция разчита на подкрепата на Русия и на Иран в

...
Турция разчита на подкрепата на Русия и на Иран в
Коментари Харесай

Ердоган: Турция разчита на подкрепата на Русия и на Иран в борбата с тероризма в Сирия


Турция разчита на поддръжката на Русия и на Иран в битката с тероризма в Сирия. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва по време на среща с президентите на Русия и на Иран Владимир Путин и Ебрахим Раиси, състояла се в Техеран, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това, което ние чакаме от Русия и от Иран, е тяхната поддръжка пред тероризма ", настоя той, а след това загатна и главните кюрдски придвижвания, настоящи в Североизточна Сирия, на границата с Турция, където той заплашва да се намеси.

" Турция ще продължи скоро своята битка против терористичните организации в Сирия ", добави той. " Трябва да бъде ясно за всички, че няма място в района за сепаратистки терористични придвижвания и за техни съдружници. Ние ще продължим скоро нашата битка против терористичните организации ", предизвести той.

На срещата Путин пък изрази безпокойството от обстановката в териториите, които не са под контрола на сирийските управляващи и предложи на сътрудниците си от Иран и Турция да подхващат спомагателни стъпки за стабилизирането на ситуацията в тези зони.

Той добави, че от тези региони излизат същински закани като престъпност, екстремизъм и фракционизъм и добави, че в огромна степен за това способства " деструктивната линия на западните страни, отпред със Съединени американски щати, които употребяват огромен боеприпас от средства ".

Путин предложи идната среща за Сирия сред тримата президенти да се състои в Русия. Той дефинира тристранното съдействие по сирийския въпрос като резултатно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР