Турция прекрати спасителните операции във всички провинции, с изключение на

...
Турция прекрати спасителните операции във всички провинции, с изключение на
Коментари Харесай

Турция спира спасителните операции

Турция приключи избавителните интервенции във всички провинции, като се изключи двете най-силно наранени от мощното земетресение предходната седмица, което умъртви десетки хиляди хора, заяви турската организация за бедствия в неделя.

„ В доста от нашите провинции напъните за търсене и избавяне са завършили. Те не престават в провинциите Кахраманмараш и Хатай “, сподели шефът на организацията Юнус Сезер пред кореспонденти в Анкара.

Епицентърът на земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер на 6 февруари е бил в квартал " Пазарджък " в град Кахраманмараш. Трусът удари общо 11 турски югоизточни провинции.

Ръководителят на организацията за бедствия също сподели, че броят на жертвите в Турция е повишен до 40 689. Общият брой на жертвите, в това число Сирия, към този момент е 44 377. Турският вицепрезидент Фуат Октай сподели в събота, че към 105 000 здания са се срутили, би трябвало да бъдат съборени или са били съществено развалени при земетресението.

Президент Реджеп Ердоган сподели във вторник, че към 2,2 милиона са били евакуирани или са напуснали засегнатите провинции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР