Турция представи първия си електрически пътнически автомобил местно производство ТОГГ

...
Турция представи първия си електрически пътнически автомобил местно производство ТОГГ
Коментари Харесай

Турция пуска първия си собствен електромобил

Турция показа първия си електрически пътнически автомобил локално произвеждане ТОГГ (TOGG), оповестяват турските медии.

Официалната гала се състоя през вчерашния ден, когато Турция празнува националния си празник, в автомобилния завода в северозападния град Бурса. На представянето участваха турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представители на държавното управление и други посетители.

ТОГГ е името на плана, който ни дава опция да се насладим на тази споделена фантазия за мощното бъдеще на страната ни. С това първо транспортно средство, което слиза от индустриална линия, ние сме очевидци на сбъдната 60-годишна фантазия. Затова споделяме, че ТОГГ е споделената горделивост на Турция и 85 милиона души “, сподели на церемонията Ердоган, представен от в. " Хюриет дейли нюз ".

Автомобилът C-SUV ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2023 година Инвестицията е на стойност 22 милиарда лири (1,18 милиарда долара). Цената му към момента не ясна.

Ердоган неотдавна усили икономическите тласъци в устрема си да завоюва гласове преди изборите, които се чакат в средата на 2023 година и за които се счита, че ще бъдат най-оспорваните през 20-годишното му ръководство, отбелязва ДПА.

Турция е в най-тежката си икономическа рецесия от повече от десетилетие на фона на инфлация от над 80 %, слаба лира и високо равнище на безработица.

Фабриката в Бурса възнамерява да създаде 1 милион бройки до 2030 година, добави Ердоган.По думите му производството на електрическия автомобил ще даде опция за откриването на 4300 работни места директно и още 20 000 непряко.

Компанията производител ТОГГ ще създаде пет разнообразни модела – SUV, седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV до 2030 година и ще има правата за интелектуална и индустриална благосъстоятелност.

Автомобилът е планиран от италианската дизайнерска компания Пининфарина (Pininfarina), която е основала модели за Ферари (Ferrari) и основания в Калифорния производител на електрически коли Карма (Karma), отбелязва Анадолската организация.

Предвижда се автомобилът да доближи 80 % зареждане за по-малко от 30 минути с бързо зареждане, като с едно зареждане ще може да изминава от 300 километра до 500 километра.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР