Турция предложила на Русия съвместно да произвеждат ЗРК С-500, съобщи

...
Турция предложила на Русия съвместно да произвеждат ЗРК С-500, съобщи
Коментари Харесай

Hürriyet Daily News: Турция предложила на Русия съвместно производство на С-500

Турция предложила на Русия взаимно да създават ЗРК С-500, заяви The Hürriyet Daily News в обявата „ Turkey proposes Russia ‘joint production of S-500 missiles”. Това станало известно от изявление на президента Ердоган, удостоверил решимостта на своето държавно управление да разположи ракетни системи С-400 на територията на Турция, без значение от съпротивата на Съединени американски щати.

В телевизионно изявление Ердоган декларирал, че с изключение на договорка по отношение на С-400, той направил на Русия предложение за взаимно произвеждане на С-500.

Както отбелязва турското издание, системите С-500 към момента са в етап на разработка и би трябвало да бъдат ситуирани в Русия към 2020 година като притежаващо огромен радиус на деяние допълнение към комплекса С-400. Към юли 2019 година Турция ще придобие С-400 за подсилване на своята Противовъздушна отбрана.

В отговор на съпротивата на някои страни срещу турската покупка на С-400, Ердоган напомня, че Гърция разположи на своя територия ранна версия на ЗРК С-300 и никой не е срещу.

Без да упоменава Съединени американски щати непосредствено, Ердоган ги разкритикува, че не доставили свои въоръжения, въпреки Анкара да заплаща правилно, и се изказал позитивно за Русия по отношение на предоставените заеми на доста положителни условия, отбелязва турското издание.

„ Също по този начин ние ще участваме в взаимното произвеждане на С-400 във втория и третия етап” – цитира думите на президента The Hürriyet Daily News.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР