Турция пое от Великобритания командването на морските части на Силите

...
Турция пое от Великобритания командването на морските части на Силите
Коментари Харесай

Турция пое командването на морските части на Силите за бързо реагиране на НАТО -

Турция пое от Англия командването на морските елементи на Силите за бързо реагиране на НАТО за една година, съобщи Анадолската организация за Българска телеграфна агенция.

Командването на морските елементи на НАТО ще се реализира от турските военноморски сили (ТУРМАРФОР, TURMARFOR) до 31 януари 2024 година

Контраадмирал Хюсеин Тъглъ, пълководец на военноморските сили и началник на ТУРМАРФОР, сподели, че НАТО разполага с пет щаба с тази дарба и щабът на ТУРМАРФОР е един от тях.

Тъглъ сподели, че щабът му разполага с потенциал да възнамерява и координира такава всеобхватна интервенция, а също да координира командването.

„ Предоставянето на толкоз боеспособен щаб в работа на НАТО демонстрира смисъла, което Турция придава на НАТО “, добави той.

Джюнейт Талайман, полковник от турския флот и общоприет секретар на ТУРМАРФОР, сподели, че командването на военноморските елементи на НАТО с висока степен на подготвеност е основано, с цел да управлява интервенциите на НАТО при положение на рецесия и война.

Отбелязвайки, че Англия, Франция, Италия, Испания и Турция към този момент имат такива щабове, Талайман сподели, че и Германия приготвя сходен щаб.

Мисиите, с които са натоварени Силите за бързо реагиране на НАТО, са групова защита, допринасяща за отбраната на териториалната целокупност, интервенции в поддръжка на мира, интервенции за спазване на ембарго, отбрана на сериозна инфраструктура и сигурност и интервенции на инжинерно-строителните сили, добави Талайман.

Щабът на ТУРМАРФОР стартира активността си през 2020 година с назначението на главния личен състав, сподели той.

Догодина командването на морските елементи на Силите за бързо реагиране на НАТО ще бъде предадено от Турция на Италия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР