Турция планира да завърши до 2024 г. 153-километровата ЖП линия

...
Турция планира да завърши до 2024 г. 153-километровата ЖП линия
Коментари Харесай

Тръгва влак-стрела от Истанбул до България! Вижте кога завър...

Турция възнамерява да приключи до 2024 година 153-километровата ЖП линия от Черкезкьой до контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това е първата фаза от железопътния план Халкалъ (Истанбул)-Капъкуле, който ще обезпечи високоскоростна железопътна връзка на Турция с европейските страни през България.

     АА

По линията Черкезкьой-Капъкуле, чието строителство стартира през юни 2019 година, продължава полагането на релси.

 АА

В плана, който се откроява като един от значимите планове на Министерството на превоза и инфраструктурата, към този момент са положени почти 57 километра линии.

 АА

Губернаторът на Одрин Кюршат Кърбъйък направи изказване, откакто прегледа настоящите работи на място.  Той съобщи, че по-голямата част от първата фаза на плана е приключена.

 АА

 „ Строителните работи по ЖП линията, която включва и сектора Одрин, ще бъдат приключени през 2024 г. 

 АА

Предстоят още 2 стадия. Търговете за линиите Халкалъ-Ъспартакуле и Ъспартакуле-Черкезкьой са приключени и следва тяхното създаване.

 АА

Кърбъйък добави: „ След завършването на плана доста елементарно ще се пътува от Истанбул до Одрин. Градът би трябвало да бъде квалифициран да може да посрещне, още повече туристи.

 АА

Те към този момент ще могат да дойдат бързо с трен от Истанбул или от прилежаща България, с цел да видят хубостите на града. Надявам се, че ще има доста съществено раздвижване с стартирането в употреба на високоскоростния трен. Сигурен съм, че той ще способства доста за стопанската система на града. “

 АА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР