Турция планира да разшири своята газова инфраструктура, докато полага основите

...
Турция планира да разшири своята газова инфраструктура, докато полага основите
Коментари Харесай

Турция създава инфраструктура за регионален газов хъб

Турция възнамерява да разшири своята газова инфраструктура , до момента в който поставя основите за основаване на газова борса, от която страните в Югоизточна Европа ще могат да доставят газ, сподели турският министър на енергетиката Алпарслан Байрактар, представен от Ройтерс.

предходната година, с цел да размени изгубените продажби за Европа, подпомагайки дългогодишното предпочитание на Анкара да действа като борса за страните, нуждаещи се от сила.

Дискусиите не напреднаха доста, защото и се концентрира върху изборите през май. Разногласията по отношение на това кой би трябвало да дава отговор за основаването на газовия хъб също забавиха договарянията, са декларирали пред Ройтерс източници, осведомени с плана.

Турция възнамерява да разшири газовата си инфраструктура в северозападния си район Тракия , свързвайки терминали за полутечен природен газ и осъвременено вместилище в Силиври.

Газът, приближаващ от Азербайджан, Иран и Русия по тръбопроводи, също може да постъпва в този хъб и да се предлага на локална газова борса, сподели Байрактар на брифинг за пресата, извършен в четвъртък, само че ембаргован от министерството до петък.

Анкара също би желала да подписа договорка с Китай след няколко месеца за създаване на нуклеарна централа в Тракия , сподели Байрактар. " Ние водим договаряния с китайска компания от доста дълго време. Близко сме до достигането на решение. "
 Изгонете съветския газ през вратата и той ще се върне през прозореца
Изгонете съветския газ през вратата и той ще се върне през прозореца

Българският образец с контракта с Турция може да предвещава нова тактика, употребена от Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР